fbpx

Az F1 elnöke szerint a versenyzőknek nem kéne önzőnek lenniük

Az F1 népszerűsége rohamosan nő, mióta az új, amerikai vezetés megreformálta a széria közösségi megjelenését és minden szezonról sorozat készül a Netflixre. A versenyzők azonban nem minden újdonságnak örülnek. Mindeközben az F1 elnöke arra kéri a mezőny tagjait, hogy ne legyenek önzőek.

Legutóbb a Miami futam előtti műsorral kapcsolatban is volt némi rosszallásuk, és az egyre több sprintfutamos hétvégére való átállással sem ért mindenki egyet.

Legutóbb a kétszeres világbajnok Max Verstappen vetette fel, hogy ha az F1 folytatja a sprintfutamok számának növelését, akkor el kell gondolkodnia, hogy hosszú távon is az F1-ben kíván-e maradni.

Neked tetszik a sprintversenyes versenyformátum?

Domenicali azonban, aki segített a sprintversenyek bevezetésének előmozdításában, úgy véli, helytelen, hogy egyesek kritizálják az F1 olyan aspektusait, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy a sport népszerűbbé váljon.

„Nem akarok olyan társadalmat, amelyben az emberek nem mondhatják el, amit akarnak” – nyilatkozta a Daily Mailnek Domenicali. „De a versenyzőknek nem szabad elfelejteniük, hogy ők egy szélesebb kép részei. Nem kell önzőnek lennünk.”

„Ők ennek a sportnak és ennek az üzletnek a részei, és ez azért növekszik, mert nagyobb léptékben gondolkodunk.”

„Néha nem könnyű kilépni a komfortzónánkból, de nem lehetünk lusták vagy önelégültek – ahogyan a szezon végén is felülvizsgálhatjuk a sprint hétvégi formátum néhány sajátosságát, miután kipróbáltuk a tervezett hat alkalommal. Nem lesz minden hétvégén sprintünk.”

„De új közönségünk van, és minden egyes eseményen értéket kell nyújtanunk, nem pedig hagynunk, hogy csak mindenki körözzön körbe-körbe, kizárólag a mérnökök és a pilóták kedvéért.”

Domenicali lesöpörte az asztalról azokat a híreket, melyek szerint Verstappen távozni akarna a sorozatból, miután a legutóbbi, miami futam előtt beszélt vele.

„Megbeszéltem a problémákat Max-szal” – mondta Domenicali. „Azt mondta, hogy szereti a sportot és azt, amit csinál.”

„Ő világbajnok, és a harmadik címéért küzd. Ő autóba született. Azt mondanám, hogy valószínűleg tovább marad, mint én. Ez nem probléma.”

Forrás :