fbpx

Sainz focisérülést szerzett: még nem tudni, hogy ez veszélybe sodorja-e a versenyhétvégéjét!

Carlos Sainz Monacói Nagydíjon való szereplése akár veszélybe is kerülhet, miután egy jótékonysági futballmérkőzésen megsérült.

Sainz egyike volt azon F1-es versenyzőknek, akik részt vettek a mérkőzésen. Így tett ferraris csapattársa, Charles Leclerc, az Alpine versenyzője, Pierre Gasly, az Aston Martin spanyolja Fernando Alonso és az F1 elnöke, Stefano Domenicali is. A Ferrari spanyoljáról azonban aggasztó képek láttak napvilágot, melyek szerint megsérülhetett, mert a jobb combját ápolták.

A Ferrari versenyzőjét nem sokkal az egy óra elteltével lecserélték a pályán, és a kispadra ültették, feltételezhetően sérülés miatt.

Egyelőre nem tudni, mennyire súlyos a helyzet, vagy az-e egyáltalán. A Ferrari még nem nyilatkozott az ügyben, mindenesetre Sainznak két napja van a pénteki első szabadedzés előtt, hogy felépüljön.

Ha Sainz esetleg nem tudna autóba ülni hétvégén, az azt jelentheti, hogy a meccsen szintén részt vevő Antonio Giovinazzi visszatérhet az F1-be, vagy Robert Shwartzman debütálhat.

A Children Sports Association által rendezett mérkőzés egy évente megrendezésre kerülő jótékonysági esemény Monacóban, amelyen versenyzők és az F1 egyéb dolgozói egy „sztárcsapat” ellen játszanak. A hazai terepen fűre lépő, monacói Leclerc volt a csapatkapitány.

Forrás :