fbpx

A francia kormány feltámasztaná a nagydíjukat

A francia kormány segíteni fog az ország évente megrendezett, de elkaszált nagydíjának újjáélesztésében.

Franciaország a Forma-1 történetének egyik legtörténelmibb házigazdái közé tartozik, de az utolsó etap 2018 és 2022 között a Paul Ricard pályán tartott esemény volt, évente. A francia F1-legenda Jean Alesi-t a tavalyi utolsó futam után nevezték ki a Paul Ricard elnökévé, és alig néhány hónapja még arról panaszkodott, hogy nincs „nemzeti akarat” a Francia Nagydíjra, akkor így fogalmazott:

„Megtiszteltetés lenne beszélni a köztársasági elnökkel arról, ami a szívemnek annyira kedves. Ugyanakkor azt hiszem, neki más prioritásai vannak.”

Amelie Oudea-Castera francia sportminiszter most azonban hirtelen arra utalt, hogy a kormányt ténylegesen is motiválhatja a francia F1-es esemény felélesztése. Az Econak nyilatkozott, és utalt Stefano Domenicali F1-es vezérigazgatóra:

„Szerintem az pozitív, ha a Forma-1 főnöke nemrégiben ilyen irányú vágyát fejezte ki Franciaország iránt. Ezért elkezdtünk dolgozni egy ütemterven. Most a megfelelő embereket kell megnyernünk – és Franciaországban nincs belőlük hiány, beleértve a kiváló választott képviselőinket is -, hogy kidolgozzunk egy jó projektet, és párbeszédet kezdeményezzünk a Forma-1 vezetésével. Ez valóban remek lehetőség, ezért mindent megteszünk, hogy kihasználjuk.”

Forrás :