fbpx

Drámai a helyzet Imolában! Az F1 személyzetét felszólították, hogy hagyják el a pályát!

Az olasz hatóságok árvíz- és földcsuszamlás-riasztást adtak ki még szerdára is, az Emilia Romagna régiót sújtó heves esőzések miatt.

Mindeközben Imola a 2023-as szezon hatodik nagydíjának tervet otthont adni a hétvégén.

A Forma-1 személyzetét arra kérték kedden, hogy hagyják el a pálya paddockját, mivel a hétvégi futam előtt az imolai heves esőzés aggodalomra ad okot. Helyi idő szerint kedden nem sokkal délután 4 óra előtt a paddockban tartózkodó összes személyt felszólították, hogy a nap hátralévő részében távozzon a helyszínről.

https://twitter.com/sdietzf1/status/1658473085341954048?fbclid=IwAR3B2fYlImF1N8y52ACjoYUd6t2Wdn7SC3vb_lWhB2zsrvaGxTK-XWBoXHU

A döntést elővigyázatosságból hozták meg a Santerno folyó emelkedő vízszintje miatt, amely a pályától néhány méterre folyik.

Az előrejelzések szerint várhatóan csütörtök kora reggelre enyhül az idő.

Az F1-es személyzet már megkezdte az érkezést a pályára, ahol a tervek szerint csütörtökön a versenyzők sajtófeladataikat teljesítik, mielőtt pénteken két edzéssel megkezdődne a pályán zajló munka.

Májusban korábban két ember vesztette életét a térségben pusztító áradások következtlben, amelyek miatt több száz embert kellett evakuálni otthonából.

Az AlphaTauri, amely a Ferrarival együtt az F1 két olaszországi csapatának egyike, a hónap elején támogató üzenetet küldött a térség lakóinak.

„Faenza városát, amely a Scuderia AlphaTauri gyárunknak ad otthont, és Emilia Romagna régió más részeit heves felhőszakadás sújtotta” – állt a közleményükben.

„Súlyos áradásokat okozott, ami két emberéletet követelt a régióban, valamint súlyos károkat okozott Faenza és a környező területek egyes részein.

„Ez néhány alkalmazottunkat is érintette, és ebben a nehéz időszakban gondolataink velük és minden érintettel vannak.”

Forrás :