fbpx

Az IndyCar nem nézte jó szemmel az F1-es Miami Nagydíj „lopását”

Az már ismert tény, hogy a közönség egy jelentős részének nagyon nem jött be a Maimi Nagydíjon látott „versenyzői bemutató”, vagyis mikor nagyon amerikai stílusban, nagy csinnadrattával egyesével vonultak be a versenyzők a pályára, a közönség elé. Sőt a versenyzők sem rajongtak ezért a nagy hype-ért.

Az F1-es Miami Nagydíj nagyszabású showműsora azonban még „hazai terepen”, Amerikában is kivágta a biztosítékot, méghozzá Mark Milesnál, az IndyCar vezérigazgatójánál. Ő leginkább azon akadt ki, hogy a Miami Nagydíj átvette az IndyCar jelmondatát: „The Greatest Spectacle in Racing” (A versenyzés legnagyobb látványossága). Ezért az IndyCar védjegyeztetni fogja a mondatot.

A Miami Nagydíj ugyanis használta ezt a kifejezést reklámokban is, és elhangzott akkor is, mikor LL Cool J megkezdte a versenyzői parádé felkonfját: „Mi újság Miami? Hadd mutassam be nektek a világ 20 legjobb versenyzőjét. Ez a motorsport legnagyobb látványossága. Ez a Forma-1.”

Miles az IndyStarnak ezzel kapcsolatban kifejtette: „A reakcióm az volt, hogy ‘Fogadok, hogy ti, rajongók tudjátok, hogy ez egy rakás sz***.’ A ‘versenyzés legnagyobb látványossága’ minden szempontból itt [Indianapolisban] lesz, májusban [Indy 500].”

Amikor arról kérdezték, hogy szerinte az F1 továbbra is ilyen kifejezéseket fog-e használni, azt mondta: „Nem hiszem, hogy folytatni fogják. Volt egy kis beszélgetésünk velük, amikor ez felbukkant Vegas környékén, nagyon informális és gyors volt, szóval meglepődtem. De nem hiszem, hogy ez lenne az általános MO-juk [modus operandi = munkamódszer].”

„Nem tudom, hogy kiken megy át a szöveg, amit a mikrofonba mondanak, de nem hiszem, hogy ilyen magasról jönne” – tette hozzá, utalva az F1 vezérigazgatójára, Stefano Domenicalira.

Forrás :