fbpx

Máris visszatérhet Wolff segítségével Schumacher?

Toto Wolff a német Sport1 szerint megpróbálja meggyőzni a Williams csapatfőnökét, James Vowles-t, hogy engedje el Logan Sargeant és alkalmazza Mick Schumachert.

Sargeant, aki idén újonc a Forma-1-ben, egyike annak a két pilótának, aki még nem szereztek pontot 2023-ban, a másik Nyck de Vries – akinek a helye szintén veszélyben van az AlphaTaurinál. Helmut Marko már kizárta, hogy Schumachert leszerződtesse a holland helyére, ami miatt Wolff másutt keresi a lehetőséget, hogy újra a mezőnybe kerüljön. A Mercedes csapatfőnöke reméli, hogy meg tudja győzni korábbi alkalmazottját, Vowles-t, aki jelenleg a Williamst irányítja, hogy ejtse az amerikai újoncot a korábbi Haas-os javára. De Vrieshez hasonlóan úgy tűnik tehát, hogy Sargeant is megkapta a közelgő hármas feladatát Imolában, Monacóban és Barcelonában, hogy bebizonyítsa, megérdemli, a Williams versenyülését.

Amennyiben ez nem sikerül neki a parádézó csapattársához, Alex Albonhoz képest, akkor elveszítheti a versenylehetőségét, és Schumacher léphet a helyére a Kanadai Nagydíjon.

Ugyanakkor ha De Vries is elveszíti az ülését, az AlphaTauri feltehetően Liam Lawsont lépteti elő, hogy eredményt érjen el a juniorcsapattal.

Voltak olyan pletykák, hogy Daniel Ricciardo is beugorhat erre a szezonra, de Marko eloszlatta ezen értesüléseket.

Forrás :