fbpx

Horner elárulta, hogy mit is akar Elon Musk a királykategóriában!

Elon Musk Forma-1-es szerepvállalásának lehetősége már kérdés szinten jó ideje kínoz sokakat, és nem csak látható volt a Miami Nagydíj alatt a Red Bullnál, hanem egyben ki is hívta őket.

A Red Bull eddig dominál a sportágban 2023-ban, mind az öt futamot megnyerték, és az RB19-es autójukkal szó szerint utcahosszal az ellenfelek előtt járnak. Musk, az elektromos autók óriásvállalatának, a Teslának és a Twitter közösségi médiaplatformnak leköszönő vezérigazgatójaként a képeken látható, amint Christian Horner csapatfőnökkel beszélget a Red Bull garázsában Miamiban, és ha már ott volt, egy izgalmas kihívást dobott le.

Horner a Financial Timesnak beszélt erről: „Nagyszerű volt látni, hogy eljött egy Forma-1-es versenyre, és újra felfedezte magának a belső égésű motort! Szerintem nagyon lenyűgözte a technológia, nyilvánvalóan egy elképesztően okos fickó, mindent tudni akart az akkumulátorról és így tovább, valamint az autó teljesítményéről. Aztán bedobta a horgot, hogy versenyezni akar velünk az egyik elektromos autójával, de aztán rájött, hogy azok csak a verseny felét tudnák teljesíteni…”

Valós lenne ez az érdeklődése? Horner mindenesetre így folytatta: „Ő Larry Ellison partnere az Oracle-nél, akik a fő támogatóink. Mindig remek ilyen emberekkel találkozni, mert annyira benne vannak a technológiában, és annyira előremutatóan gondolkodnak. A Forma-1-ben 2026-ban nagy szabályváltozás lesz, ahol az akkumulátorok fontosabbá válnak, így nyilvánvalóan pompás lenne ilyen tehetségeket vonzani a Forma-1-be való befektetésekhez.”

Musk beszállása az F1-be komoly fegyvertény lenne, hiszen egy újabb sztárt és celebritást nyerne vele a száguldó cirkusz. Képzeljük csak el a „Drive to Survive” sorozatot Elonnal a szereplők között. Komoly lenne egy Musk és Adrian Newey közötti technológiai verseny is!

Forrás :