fbpx

Roger Federer elárulta a két kedvenc F1-es versenyzőjének a nevét!

Roger Federer ott volt a Miamiban megrendezett Forma-1-es nagydíjon.

A svájci mester azt is elárulta, van két kedvenc pilótája a száguldó cirkuszban. Bár Roger Max Verstappen hihetetlen munkáját értékeli, a holland világbajnokkal szemben a Mercedes versenyzőit, Lewis Hamiltont és George Russellt részesíti előnyben. A Sky Sport-nak adott interjúban a svájci így nyilatkozott:

„Ez a harmadik alkalom már, igen. Ott voltam Abu Dhabiban, a nagy párharcon Hamiltonnal és Nico Rosberggel akkoriban, aztán tavaly Barcelonában az időmérőn, amit nagyon élveztem. Kicsit nyugodtabb volt mint maga a futam, aztán most újra itt, szóval nagyon jó érzés visszatérni, végre van időm ilyen dolgokra is.”

Federer az elmúlt két szezonban mutatott dominanciáját dicsérte ugyan dicsérte Maxnak, de beszélt Hamiltonról és Russellről is, és elárulta, hogy szeretné, ha Hamilton jól teljesítene annak ellenére, hogy a kvalifikációja borzasztóan sikerült. Federer felidézte azt is, hogy Russell részt vett a szeptemberi Laver Kupán, ahol az utolsó mérkőzését játszotta, mielőtt befejezte volna 24 éves karrierjét:

„Láttam George-ot is a Laver Kupán, eljött Londonba a nagy végjátékra, körbevezettem, én voltam a házigazda, tehát most valójában a vendégként vagyok itt. Szóval minden jót kívánok neki, de nyilvánvalóan Max jelenleg elképesztően jó munkát végez. Még mindig remélem, hogy Lewisnak jó futama lesz itt, és remélhetőleg egy újabb nagyszerű szezonja. Fantasztikus volt, többször is találkoztunk Lewisszal.”

Forrás :