fbpx

Négy egykori F1 versenyző is egyetért abban, hogy Verstappen Senna szintjén van

Ismert Forma-1-es pilóták egyetértenek abban, hogy Max Verstappen a generációjának legerősebb versenyzője – és talán minden idők egyik legnagyobbika.

A La Gazzetta dello Sportnak a 61 éves olasz Emanuele Pirro, aki jelenleg is az FIA stewardja, amikor arról kérdezték, hogy a holland Senna, Schumacher és Hamilton szintjén van-e, így felelt:

„Természetesen ott van. Olyan szinten áll, mint Senna és Schumacher volt, amikor ők is olyan szinten voltak, mint ő jelenleg. Ez a csapatnak is köszönhető, amely nem azért kiváló, mert övék a legjobb autó, hanem a körülmények miatt, amelybe belehelyezték. A Red Bull igen jó abban, hogy a tehetségeket fejlessze és fejlődjön.”

A Ferrari egykori versenyzője, a francia Rene Arnoux szerint eközben Verstappen az autóban lehet, hogy Senna-szerű pilóta – de az autón kívül nem. A 74 éves szakember ennyit tett hozzá:

„Az az Ayrton, akit én ismertem, elég visszafogott, kedves volt, Max keményebb. Az a viselkedés, amit Bakuban Russellel szemben előadott, elfogadhatatlan volt. Ettől függetlenül pokolian jó – nem hibázik, és egy ilyen gyors, stabil autóval, megfelelő tapadással, egy halálos DRS-szel, ideális helyzetben van. Senkit sem látok, aki akár csak a közelébe tudna kerülni.”

Egy újabb korábbi F1-es sztár, az 50 éves korábbi háromszoros nagydíjgyőztes Giancarlo Fisichella is egyetért a kollégáival:

„Attól tartok, Max sokáig dominálni fog, ha a Red Bull-lal való együttműködés ilyen erős marad. Az elején sokat bukott a tapasztalatlansága miatt, de most már szinte mindig hibátlan. Elképesztő teljesítményállandóságot ért el, és minden gyenge pontját kiküszöbölte. Gyors vizes pályán, szárazon, az időmérőn, a versenyen. Teljes értékű. Amennyiben a képességekről beszélünk, figyelembe véve, hogy mit tett és tesz az ő korában, még a múlt nagyjait is megelőzi, akik az elődjei voltak. Egy olyan versenyző, mint Verstappen, csak egyszer születik 20 évente.”

Végül a 11-szeres nagydíjgyőztes Felipe Massa arra tért ki, hogy Verstappennek ideálisak a csapatkörülmények a Red Bullnál, de elismeri, hogy ő a legjobb pilóta a leggyorsabb autóval:

„Nagy beleszólása van a csapaton belül – mindenki őt követi és az ő oldalán áll. Még azt is nehéz elképzelni, hogy a szélcsatornás korlátozásaik árthatnak az idei teljesítményének. Van ugyanakkor egy másik nyerő tulajdonsága Verstappennek – hogy csak a versenyzésre koncentrál, minden más zavaró tényező nélkül. Amennyiben tehetné, a nap 24 órájában a szimulátorban vagy a pályán lenne.”

Forrás :