fbpx

Alonso tudja, mi a Ferrari fő problémája

A tavalyi ígéretes szezon után jelentősen visszaesett a Ferrari teljesítménye, ráadásul a versenyzők is több hibát követnek el.

A csapat korábbi versenyzője Fernando Alonso elmondta, hogy van egy nagy különbség a mostani és az ő általa vezetett Ferrari között, ez pedig a kiegyensúlyozatlanság.

Új csapatfőnök, Fredric Vasseur vezetésével egyelőre csak negyedik helyen állnak az olaszok, miközben az öt futamból csupán egy dobogós helyet és egy pole-pozíciót tudnak felmutatni. A 2023-as autó teljesítménye azonban nagyon hullámzó, pályáról, edzésről, de akár körről-körre is változik. Ezt látja a kétszeres világbajnok is, aki szerint 2010 és 2014 között jóval kiegyensúlyozottabb volt az autó teljesítménye Maranelloban.

„A Ferrarinál abban a pár évben mindig ott voltunk a tűz közelben. Sosem hibáztunk és a négy évből háromszor is az utolsó versenyig harcoltunk a bajnoki címért. Az én, és az Aston Martin szerencséjére is most sokkal kiegyensúlyozatlanabb a Ferrari teljesítménye.” – véli a 41 éves Alonso.

Forrás :