fbpx

Marko szerint mindig is Verstappen volt a bajnoki favorit

„Mindig is egyértelmű” volt, hogy Max Verstappen továbbra is a 2023-as világbajnoki cím legnagyobb esélyese – jelentik ki a harmadik idei diadala után.

Ez a véleménye Dr. Helmut Markónak, miután a bakui eredmények után egyesek már arra utaltak, hogy Verstappen Red Bull-os csapattársa, Sergio Perez is nyerhet bajnokságot idén.

Az Österreichnek nyilatkozva a 80 éves Marko szerint Verstappen Miamiban mutatott dominanciája azt jelenti, hogy a legvalószínűbb címvédés lesz, ami teljesen magától értetődő:

„Persze, ez mindig is egyértelmű volt. Checónak vannak bizonyos utcai pályái, mint például Baku, ahol igazán elemében van. Miamiban azonban Max mindenkit megleckéztetett. Senki sem tudja lemásolni azt, ahogyan ő úgy gazdálkodott a gumikkal, hogy a végén még a leggyorsabb kör is benne volt. Képzeljük el, mi lett volna, ha Max a pole pozícióból indult volna. Akkor valóban unalmas lett volna a futam.”

Giancarlo Fisichella korábbi F1-es pilóta a La Gazzetta dello Sportnak beszélt erről:

„Verstappen demoralizáló volt Miamiban. Olyan benyomást keltett, mintha egy kézzel tudna vezetni, még akkor is, ha persze olyan autója van, ami segít neki ebben, mert nagyon kevés gumit használ, és amikor kinyitja a DRS-t, repül az egyenesben. Megeshet, hogy Perez ugyanezzel az autóval nyer pár futamot a szezonban. De ha a világbajnokságot nézzük, akkor nincs verseny.”

Hogy Verstappen vagy Perez lesz-e a végső győztes, az a Red Bull számára némileg lényegtelen abban az értelemben, hogy a topcsapat riválisai, a Mercedes és a Ferrari jelenleg egyáltalán nincsenek versenyben. Így zárt ezért Marko:

„Kíváncsi vagyok, milyen fejlesztéseket hoznak Imolába – lesz-e belőle valami. Ha így folytatjuk, akkor már most nagyon messze vannak tőlünk.”