fbpx

A Mercedes megpróbálta elhappolni Adrian Newey-t

A Mercedes nem sokkal azelőtt kereste meg Adrian Newey-t, hogy a legendás Forma-1-es tervező meghosszabbította volna szerződését a Red Bull-lal.

Ezt állítja az f1-insider.com, amely arról ír, hogy Newey-t felhívta telefonon a Red Bull egy korábbi munkatársa, aki jelenleg a Mercedes csapatfőnök, Toto Wolff személyi asszisztenseként dolgozik. A Red Bull oldaláról Dr. Helmut Marko megerősítette ezen értesülést, és epésen ennyit mondott:

„Úgy tűnik, Wolff úr nem bízik teljesen a sajátjaiban, hogy megoldják az autójukkal kapcsolatos problémákat” –
Korábban az is hír volt, hogy a Ferrari megkereste a Red Bull technikai igazgatóját, Pierre Wache-t – és másokat is – egy esetleges maranellói váltással kapcsolatban. Az egyik pletyka szerint a Ferrari nyomást gyakorol a Red Bullra, hogy a mérnöküknek engedélyezzék a váltást, cserébe azért, hogy idő előtt elengedjék Laurent Mekies-t, aki a Red Bull tulajdonában lévő AlphaTauri új csapatfőnöke lesz. A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner így véleményezte az esetet:

„Lesz-e túszcsere Laurent Mekiesért? Nos, nekünk nincs egy túszunk sem. A Ferrarival kapcsolatban emlegetettek múlt héten felkerestek engem, és elmondták, hogy nem hisznek az ilyen pletykában. Nem tervezzük, hogy a csapatunk bármelyik vezető beosztású tagja Maranellóba kerüljön.”

Marko hozzátette:

„Mindannyian szeretnénk, hogy a Ferrari versenyképes legyen, de ez nem így működik. Nem egy bazárban vagyunk Arábiában. Ettől függetlenül a mi Pierre Wachénk egyáltalán nem akar váltani.”

Forrás :