fbpx

Egyáltalán nem jött be az F1-es versenyzőknek a bemutatójuk a Miami Nagydíj előtt

George Russell, Lando Norris és más F1-es pilóták is kifogásolták a vasárnapi Miami Nagydíjat megelőzően a verseny előtt zajló eseményeket.

Az A-listás celebek a Hard Rock Stadiont övező eseményre özönlöttek, ők és a globális televíziós közönség pedig látványos verseny előtti ünnepségen vehettek részt, amelyeken Will.I.Am és LL Cool J egyedülálló versenyzői bemutatóját láthatták. Erre azt követően lett lehetőség, hogy az FIA úgy módosította a szabályokat, hogy a „világbajnoki futam előtti szokásos eljárás” a különböző versenyeken is alkalmazható legyen. George Russell, a versenyzők szövetségének irányítójaként így fogalmazott:

„Ez volt a legfelkapottabb téma a versenyzők eligazításán. Tudtuk, hogy mi vár ránk, de azt hiszem, ez az amerikai módi. Ugyanakkor én azért vagyok itt, hogy versenyezzek – nem a show miatt. Azonban azt hiszem, nincs más választásom.”

A Mercedes versenyzőjének a legnagyobb kifogása az, hogy neki és a többi versenyzőnek 30 percig kellett állnia a tűző napon felöltözve overállban, várva, hogy az ünnepségen szólítsák őket. Így folytatta ezért a brit:

„Nem ismerek más sportágat, ahol egy sportolónak ilyesmin kell keresztülmennie, miközben a kamerák az arcára szegeződnek közvetlenül a versenye előtt. Őszintén szólva nem akarom ezt minden hétvégén átélni. De azt hallottam, hogy a jövőben más nagy futamokon is így lesz ez.”

Lando Norris, a McLaren versenyzője egyetért:

„Egyik pilóta sem szereti ezt. Ez csak úgy lett, hiszen sok mindent csinálunk. Versenyzőként azonban mindannyian kizárólag le akarunk ülni és arra koncentrálni, amire fókuszálnunk kell, és nem akarunk annyi tévézést meg mindent csinálni. Nem lehet folyton csak úgy belerakni dolgokat, és egyre többet és többet elvárni, tudod. Nincs még egy olyan sportág, ahol ezt megtehetnéd. Már így is annyi mindent teszünk.”

A világbajnok Max Verstappen szerint sem volt szükséges a vasárnapi procedúra ilyen mértékű terjedelme:

„Nyilvánvalóan megértem a szórakoztató értéket, de remélem, hogy nem kell minden egyes alkalommal ezt csinálnunk, mert ez egy igen hosszú szezon.”

Red Bull-os csapattársa, Sergio Perez ennyit fűzött hozzá:

„Szerintem jó, ha egyszer megcsináljuk a közönség miatt, de nagyon tisztelnünk kell a versenyzőket is. Szükségünk van az én időnkre, hogy percekkel a verseny rajtja előtt felkészüljünk.”
Fernando Alonso mindeközben azt mondta, hogy Miamiban nagy felhajtást csinálni a futam előtt, de máshol nem, szerinte igazságtalan, mert „nem hiszem, hogy a miami szurkolók jobbak lennének, mint az olasz vagy a spanyol szurkolók, esetleg a mexikói vagy a japán szurkolók.”

Forrás :