fbpx

Brad Pitt a Brit Nagydíjon fog „versenyezni” az új F1-es film kedvéért

Az idei nyári Brit Nagydíjra kilátogatók a szupersztár Brad Pitt jóvoltából egy kis hollywoodi mókázást is élvezhetnek majd az edzések között.

Pitt a silverstone-i pályán egy, a Mercedes által kifejezetten erre a célra felkészített Forma-1-es autóval fog pályára lépni, hogy leforgassa az 59 éves amerikai főszereplésével készülő, Jerry Bruckheimer, a legendás hollywoodi kasszasiker-producer által gyártott, hamarosan megjelenő nagyszabású film jeleneteit. A rendező a Top Gun: Maverick’et is jegyző Joseph Kosinski, és az Apple Original Films támogatásával készülő filmben Lewis Hamilton is részt vesz, aki megbízott tanácsadóként biztosítja, hogy a történet és a forgatókönyv pontos és a lehető leghitelesebb legyen az F1 valós világához képest.Hamilton a héten Miamiban ennyit mondott erről:

„Nekem az a célom, hogy biztosítsam, hogy hiteles legyen, és hogy mindannyian és az autóversenyzés rajongói lássák a valószerűségét, és azt mondhassák, hogy ez hihető.”

„Azt is szeretnénk, hogy más szemszögből lássuk az autóversenyzést, mint ami a tévében látható, essen le mindenkinek, hogy egy igazán klassz sportágat láthat. Tehát, most nagyon sok időt töltök azzal, hogy segítsek Joe-nak és a csapatnak a forgatókönyv kidolgozásában, és ez egy remek folyamat. Igen élvezem.”

Miközben a szerepére készül, Pitt a hírek szerint már szimulátorozik, míg az autó, amelyet vezetni fog, és amelyet a jelek szerint egy F2-es vagy F3-as motor hajt majd, már tesztelés alatt áll. A közösségi médiában Will Buxton F1-es kommentátor azt a röhejes állítást tette, hogy Pitt egy szabadedzésen az F1-es pilótákkal osztozik majd a pályán, egy „11. csapat” által benevezett autóval. Ezt azonban hamar elvetették. A belső kamerás felvételek megörökítésére a Mercedes által tervezett együléses autó a világ egyik legkisebb 6K-s kamerájával lesz felszerelve. A film forgatócsoportja várhatóan a következő hónapokban több más Forma-1-es helyszínen is ott lesz Pitt-tel együtt.

Stefano Domenicali, az F1 vezérigazgatója szerint az F1 bizonyos fokú kontrollt fog gyakorolni a stábok bizonyíos helyszínekre történő bejutása felett, de az olasz már most figyelmeztetett, hogy a forgatás „eléggé invazív” lesz:

„Ez olyasvalami, amit bizonyos értelemben felügyelnünk kell, de ez egy újabb módja lesz annak, hogy megmutassuk, az F1 soha nem áll le.”

Csütörtökön Miamiban Charles Leclercet arról faggatták, hogy Brad Pitt és a filmstáb jelenléte a paddockban nem jelentene-e zavaró tényezőt:

„Nem, nem hiszem, hogy az lenne, végül is, eggyel több kamera vagy eggyel kevesebb, nem hiszem, hogy ezt annyira észrevennénk. Szerintem azonban csodálatos ez a sportág számára, igazán nagyszerű.

Nagy láthatóságot, nagy elérést biztosít számunkra azoknak, akik talán nem ismerik, vagy nem annyira érdeklődnek a száguldó cirkusz iránt, csak azért, hogy jobban megértsék. Haszons lesz ez nekünk, filmmel pedig szerintem a lehető legjobb módon. Tehát nem, vagy legalábbis nekem ez nem jelent majd további nyomást, de szerintem senki számára sem, hiszen már megszoktuk, hogy kamerák vannak körülöttünk.”