fbpx

Hamilton kritizálta a floridai szexoktatási törvényt

Lewis Hamilton kritikával illette a szexuális nevelésről szóló vitatott floridai törvény kiterjesztésének a tervét.

Florida kormányzója, Ron DeSantis azt tervezi, hogy minden évfolyamra kiterjeszti azt a törvényt, amely megtiltja az állami iskoláknak, hogy a szexuális nevelésről és a nemi identitásról tanítsanak. Hamiltonnak erről más a véleménye:

„Ez nem, egyáltalán nem jó. Kiállok az itteni LMBTQ-közösség mellett, és remélem, hogy továbbra is vissza tudnak vágni.”

Hamilton elárulta, hogy a hétvégén Miamiban egy szivárványszínű zászlóval fog versenyezni a bukósisakján az LMBTQ+ jogokat támogatva. Így folytatta a Mercedes pilótája:

„Ugyanaz a helyzet, mint amikor Szaúd-Arábiában voltunk. Ez nem helyes irány és nem a megfelelő üzenet.

Itt vagyok, és remélem, hogy azzal, hogy megjelenek a sisakommal, továbbra is támogatom az LMBT közösséget, és megmutatom, hogy szolidarítok velük. Bízom benne, hogy továbbra is küzdenek ellene. Együttérzésem és gondolataim az itt Miamiban élőkkel vannak. Nem az emberek hozzák a döntéseket, hanem a kormányban lévők, és ez a probléma. A sportágunk akkor is itt lesz, akár itt vagyok, akár nem. Amíg itt leszek, addig továbbra is támogatni fogom őket.”

A hivatalos nevén a „Szülők jogai az oktatásban” törvényt tavaly fogadták el, és jelenleg az állami iskolákban az óvodától a harmadik osztályig van érvényben. DeSantis most arra készül, hogy kiterjessze azt minden évfolyamra, egészen a középiskola utolsó évfolyamáig.

Azon tanárok, akik megszegik a törvényt – amelyet a kritikusok „Ne mondd, hogy meleg” néven emlegetnek -, felfüggesztésre számíthatnak, vagy elveszíthetik tanári állásukat.”

Forrás :