fbpx

A PETA állatjogi szervezet Leclerc-t méltatja egy cica miatt!

A PETA állatvédő szervezet felkereste Charles Leclerc-t, hogy köszönetet mondjon neki, amiért hozzájárult egy macska életének megmentéséhez az Azerbajdzsáni Nagydíj sprintversenyén.

Leclerc a bakui sprintfutam során, a biztonsági autó mögött haladva egy macskát vett észre, amely a pályán sétált, és a később közzétett videofelvételeken látszik, ahogy a biztonsági autó kitér a macska elől az 1-es és 2-es kanyar közötti rövid egyenesben.

Az AutoHebdo című francia kiadvány szerint a PETA – levelet küldött Leclerc-nek, amelyben dicsérik az erőfeszítéseit, hogy felhívta csapata és versenyzőtársai figyelmét a kóbor macska jelenlétére.

„Hálánkat küldjük Önnek, és örömmel tudatjuk, hogy az állatok számíthatnak Önre” – állt a levélben.

„Gratulálunk a második helyezéshez, és sok sikert kívánunk”.

Leclerc rádióüzenetének valódi értelme a futamot követő FIA sajtótájékoztatón derült ki, ugyanis a rádión a cat, vagyis macska szó helyett mindenki a cut szót vélte hallani, ami inkább valami műszaki hibát sugallt.

„Nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem! Egyáltalán nem. Azt mondtam: ‘Egy macska’ – ami más!” – mondta Leclerc.

„Volt egy macska az út közepén, és a Safety Carnak meg kellett állnia, de azt hiszem, valószínűleg én voltam az egyetlen, aki látta.”

„Az 1-es kanyar kijáratánál volt egy macska, és a Safety Car fékezett.”

A sajtótájékoztatón Leclerc mellett ülve Perez azzal viccelődött, hogy Red Bull-os csapattársa, Max Verstappen esetleg örökbe fogadhatná a macskát.

Forrás :