fbpx

Vettel a Goodwood Festival of Speed-en vezet újra F1-es autót

Sebastian Vettel, aki a tavalyi szezon végén vonult vissza a Forma-1-ből, legutóbb 2012-ben volt a goodwoodi rendezvényen, amikor a Red Bull RB7-esét vezette, amellyel az előző évben bajnoki címet szerzett.
 
Most visszatér, és a tervek szerint a július 15-16-i hétvégén a dombra hajtja majd a tulajdonában lévő pár legendás királykategóriás autót, köztük Nigel Mansell bajnoki Williams FW14B-jét és az 1993-as ex-Ayrton Senna McLaren MP4/8-asát. Az eseményen Vettel minden autója fenntartható üzemanyaggal fog hajtani, követve a „Race without Trace” (Verseny nyom nélkül) kezdeményezést, amelyet tavaly Silverstone-ban mutatott be, amikor az FW14B-t e-üzemanyaggal vezette. Így nyilatkozott a német:
 
„Remek, hogy ennyi év után visszatérhetek Goodwoodba. Nagyon várom, hogy beülhessek a legemlékezetesebb autóim volánja mögé, amelyek fenntartható üzemanyaggal fognak futni a hétvégén. Szenvedélyem a versenyzés, és fontos nekem, hogy ma és holnap is élvezzük az ikonikus versenyautók vezetését, de mindezt felelősségteljes módon tegyük.”
 
Becslések szerint az idei Festival of Speed-en, a 30. alkalommal megrendezésre kerülő eseményen a versenyautók 20%-át alternatív módszerekkel hajtják majd, legyen szó elektromos, hidrogén vagy szintetikus üzemanyagról. Richmond hercege ennyit fűzött hozzá:
 
„Nagyon izgatott vagyok, hogy idén nyáron újra Goodwoodban üdvözölhetem Sebastiant. Tudom, hogy a rajongóink nagyon örülnek majd a lehetőségnek, hogy megünnepelhetik az elképesztő karrierjét, és láthatják őt hajtani a hegyen. Az alternatív üzemanyagok beszerzésével kapcsolatos hozzáállása abszolút összhangban van a rendezvényen és a tágabb Estate-ben megvalósuló terveinkkel, hogy biztosítsuk, fényt derítsünk erre a fontos témára, és megvédjük a motorsportot a következő generációnak.”
 
Közben azt is bejelentették, hogy a Porsche lesz az idei esemény kiemelt márkája.
A gyártó idén ünnepli első autója megalkotásának 75. évfordulóját – ugyanerről a mérföldkőről emlékezik meg a Goodwood is -, és a Porschék különleges felvonulással ünnepelnek majd a dombon.
Forrás :