fbpx

Magnussen bajban? Ennyi futama maradt bizonyítani Steiner szerint

Kevin Magnussen feltehetően nehezen tudná megtartani a Haas versenyzői ülését a 2023 utáni időszakra is.

A 30 éves pilóta nem ismeretlen az amerikai kiscsapatnál, hiszen 2017 és 2020 között versenyzett először a Haasnál – mielőtt az alakulat 2021-ben egy teljesen újonc felállással kísérletezett volna.

Magnussen ugyanakkor tavaly visszatért az istállóhoz, amikor Mick Schumacher mellett tündökölt. 2023-ban azonban eddig a visszatérő Nico Hulkenberg az, aki a Forma-1-től való hároméves kényszerszünete ellenére egyértelműen diktálja a tempót a Haasnál. Ezt elismerte most a csapatfőnök Günther Steiner is a Mirrornak:

„Kevin jelenleg nem lehet túl boldog, hiszen Nico mögött van. Elégedett a csapattal, és tudja, hogy az autó ott van neki arra, hogy képes legyen teljesíteni – csak meg kell csinálnia.”Magnussen számára még rosszabb hír, hogy a szerződése megújításra vár, ezért így folytatta Steiner:

„Végül is minden a képességein múlik, de jelenleg elég nyugodtan állok hozzá. Szeretnék neki még legalább öt futamot adni, hogy lássam, hol tartunk, és aztán elkezdek gondolkodni a dolgon.”

Steiner korábban Melbourne-ben elmondta, hogy „valamikor” beszélni fog a Red Bull jelenlegi tartalékosával, Daniel Ricciardóval egy esetleges 2024-es Haas versenyülésről:

„Remélem idén még a nyári szünet előtt megerősítjük, hogy mit is csinálunk, mert a késlekedés nem jó dolog az én szemszögemből nézve.”

Forrás :