fbpx

Az AlphaTaurihoz igazolhat a Ferrari főnök, ahol egy hatalmas kivásárlási ajánlatot is elutasítottak

A Ferrari versenyigazgatója, Laurent Mekies felkészült arra, hogy csatlakozzon az AlphaTauri Forma-1-es istállóhoz – tudta meg olasz forrásokból a RacingNews365.com.

Az informátorok szerint Mekies Franz Tost csapatfőnök mellett dolgozna, és ez várhatóan a faenzai csapatnál egy szélesebb körű személyi átrendeződés része lesz. Mekies korábban a Minardi és a Toro Rosso idején dolgozott már a csapatnál. 2002-ben csatlakozott hozzájuk, és több mint 10 évig dolgozott ott, majd főmérnök lett, mielőtt az FIA-nál, végül a Ferrarinál vállalt szerepet.

Az átszervezésük részeként az AlphaTauri nemrég jelentette be Lars Stegelmann szerződtetését, aki márciusban csatlakozott az alakulathoz, kereskedelmi vezetőként. Ezen lépések azt sugallják, hogy az AlphaTauri csapat nem eladó, és arra utalnak, hogy a Red Bull elkötelezte magát a második istállójuk teljesítményének javítása mellett.

A RacingNews365.com úgy értesült, hogy a Red Bull-csoportnak különféle ajánlatokat tettek az AlphaTauri megvásárlására, köztük egy legalább 800 millió dolláros üzletet is, amelyet elutasítottak, így az átszervezések arra utalnak, hogy az AlphaTauri a belátható jövőben nem eladó.

A csapat jövőjével kapcsolatban egyre több találgatás látott napvilágot, a Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko korábban a RacingNews365.com-nak azt állította, hogy a csapat nem eladó, de „több megfontolás” is szóba került.

A pletykák arról kezdtek el keringeni, hogy Tost csapatfőnök a visszavonulását fontolgatja, de amikor a RacingNews365.com a szezon elején megkérdezte, hogy válaszol-e ezen pletykákra, a 67 éves szakember nem kívánt vele érdemben foglalkozni.

Forrás :