fbpx

Marko szerint Leclerc leléphet a Ferraritól

Charles Leclerc feltehetően idő előtt kiszállhatna a Ferrari szerződéséből, ha nagyon akarná azt.

Ez a véleménye a Red Bullnál irányítói szerepet vállaló Dr. Helmut Markonak, aki az elmúlt napok vad internetes spekulációinak reagált, miszerint Leclerc jelenlegi csapattársát, Carlos Sainzot az Audi igazolná le. A Red Bull 79 éves vezető tisztségviselője a Sport1-nek nyilatkozott:

„Manapság többé-kevésbé bárki feltehet bármit a netre.”

A legutóbbi Sainz-pletyka része, amelyet maga a spanyol is cáfolt, hogy a Leclerc-tábor a belső feszültségek közepette új csapattársat keresne. Marko ezért így folytatta:

„A híreket ma már nem lehet ellenőrizni, de miért kellene a Ferrarinak elválnia Carlostól? Ennek nincs értelme. Carlos remek munkát végez. A Ferrarinak más problémái vannak, mint Sainzra fókuszálni.”

Az olasz F1-es bennfentes Leo Turrini szerint ugyanakkor „nyílt titok”, hogy Leclerc lehet az, aki leléphet, mivel tárgyalásokat folytat a Mercedesszel. A Quotidiano Nazionale rovatában így fogalmazott erről:

„Maranellóban is mindenki tud róla. Leclerc felfogta, hogy az idő ketyeg, és ha Lewis Hamilton úgy dönt, hogy távozik, akkor a Mercedes egy bajnokiesélyes pilótát akar majd szerezni George Russell mellé.”

Leclerc-et viszont 2024 végéig szerződés köti a Ferrarihoz. Marko azonban úgy véli, hogy a 25 éves monacói szerződésében lesz teljesítményzáradék:

„Ezek a teljesítményre vonatkozó pontok manapság gyakoriak. Nagyjából azt mondja ki, hogy a versenyzőnek a szezon egy bizonyos pontján, általában a nyár végén, bizonyos számú pontot kell megszereznie ahhoz, hogy a szerződése automatikusan megújuljon.

Amennyiben ez nem történik meg, mindkét félnek lehetősége van a felmondásra. Ez volt az oka annak, hogy Sebastian Vettel 2015-ben oly könnyen tudott a Ferrarihoz igazolni.”

Forrás :