fbpx

Alonso úgy látja, hogy őt és Verstappent is politikailag inkorrektnek tartják

Fernando Alonso úgy véli, őt és Max Verstappent is „agresszív, durva és politikailag inkorrekt versenyzőnek” tartják – de nem tudja, miért van ez így.

Az idei szezonban eddig egyértelműen Verstappen tűnik a bajnokság legesélyesebbjének, azonban Alonso eredményeit is méltatja a közönség, hiszen hosszú idő után ismét rendszeresen dobóra esélyesnek látszik. Az eddigi 3 verseny mindegyikén dobogón állt mindkét kétszeres világbajnok.

Alonso lát is párhuzamot önmaga és a regnáló bajnok között. Többek között abban, hogy miként váltak rendkívül népszerűvé saját országukban. Valamint abban, hogy mindkettejüket megosztó személyiségnek tartják.
„Mindketten kis országokból jövünk, ahol kicsi a Forma-1-es kultúra. Az én időmben Spanyolország kékbe borult, most pedig mindenhol narancssárgát látunk. És azt sem tudom, miért, de mindkettőnket agresszív, durva és politikailag inkorrekt versenyzőnek tartanak” – mondta Alonso.

A „politikailag inkorrekt” Alonso arra utalhat, hogy ő és Verstappen is gyakran nyíltan beszélnek véleményükről az F1-es paddockban.

Alonso az F1 „rafkós öreg rókája”, aki tudja, mikor és hogyan célszerű kijátszania a lapjait a véleménye kapcsán. Verstappen pedig gyakran megmondja, ha a sport egyes irányvonalaival nem ért egyet, mint például a sprint kvalifikációval.