fbpx

A Don’t Touch Racing egy második versenykamiont is elindít a Nürburgringen!

A berlini székhelyű Don’t Touch Racing csapat két kamionos felállással indul a következő generációs kamionversenyző tehetségek támogatása miatt.

Az istálló ambiciózus tervének részeként, hogy 2025-ig tartósan két versenykamiont indítsanak, a hazai versenyüket, a Nürburgringet használják most tesztpályának. Ez a próba magában foglalja a két kamionra felkészült berendezkedést, a csapat bővítését és egy potenciális jövőbeli versenyző tesztelését.

Egy másik alakulat ajánlására a Don’t Touch Racing egy ígéretes fiatal pilótát, Bradley Smith-t szerződtette. Ő már egy alkalommal, a misanói szezonnyitón szabadkártyásként, a Goodyear FIA kamion Eb-n szerepelt. Bradley saját MAN versenykamionját hozza magával, amit a Team Reinerttől vett, Steffi Halm korábbi járművét. A két héttel ezelőtti zolderi futam után a járművét a berlini csapat készítette fel az FIA szabványoknak megfelelő állapotba, készen állva a Don’t Touch Racing zászlaja alatti bemutatkozásra. Sven Walter, a a csapat tulajdonosa így nyilatkozott:

„Izgatottan várjuk, hogy mire képes Bradley. Az elvárásaink nagyrészt remények, mert nem ismerjük a kamiont, és nem volt elég időnk azt tesztelni. Ennek ellenére hiszünk a benne rejlő lehetőségekben, és reméljük, hogy minden futamot be tud majd fejezni, talán még a top 10-be is be tud kerülni.”

Sven Walter, egy sikeres logisztikai vállalkozást vezet Németországban, és elkötelezett a fiatalok lehetőségeinek biztosítása mellett. Cégénél átfogó programot hozott létre a fiatal teherautó-vezetők képzésére. A tehetséggondozás iránti elkötelezettsége mind a vállalkozásában, mind a versenycsapatában megmutatkozik, kiemelve a következő generáció támogatására irányuló törekvését a munka minden területén. Tudja, hogy az anyagi korlátok sokszor megnehezítik az új tehetségek számára, hogy önállóan lépjenek be a sportágba. A Don’t Touch Racing két kamionra való bővítésével több lehetőséget kíván teremteni ezeknek a pilótáknak, hogy megmutathassák képességeiket és értékes tapasztalatokat szerezzenek.

‍André Kursim, a csapat tapasztalt versenyzője mentorálja majd Bradley-t, megosztja tapasztalatait, az alakulat pedig átfogó adatösszehasonlításokat végez, hogy optimalizálja a kamionok és mindkét versenyző teljesítményét.

A Don’t Touch Racing kezdeményezése a Nürburgringen jelentős lépés azon céljuk felé, hogy a kamionversenyzők következő generációját felneveljék. Azzal, hogy az istálló biztosítja a fiatal versenyzők számára a szükséges erőforrásokat és támogatást, hozzájárul a sport fényes jövőjének biztosításához.

A kamion Eb mezőnye új generációs Goodyear gumiabroncsokkal kezdi meg a szezont