fbpx

Kétcsillagos FIA környezetvédelmi minősítést kapott a T Sport Bernau, a Révész Racing társcsapata

A T Sport Bernau az első kamion Eb csapat, amely elnyerte az FIA környezetvédelmi akkreditációs programjának kétcsillagos szintjét a környezeti hatások csökkentése érdekében tett erőfeszítéseiért.

A csapat a 2022-es egycsillagos akkreditáció elnyerése óta jelentős előrelépést tett a fenntarthatósági erőfeszítéseiben, mivel stabil környezetvédelmi teljesítményt mutatott, és most elnyerte a FIA kétcsillagos minősítését. Fenntarthatósági politikájuk és átfogó eljárásaik, jelentéseik és rutinjaik kiemelik a fenntarthatóság és a környezetgazdálkodás legjobb gyakorlatai iránti komoly elhivatottságukat.

A T Sport Bernau szorosan együttműködik a csapattagokkal, a partnerekkel, a beszállítókkal és a bajnokság promóterével az istálló fenntarthatóbbá tétele érdekében. Az új minősítésben említésre került a csapat környezetvédelmi politikája, amely kifejezi általános elkötelezettségüket az alábbiak iránt:

– figyelemmel kíséri és csökkenti a karbonlábnyomot, különös tekintettel a szállításra / logisztikára, az utazásra és természetesen a versenykamion üzemeltetésére.
– a megújuló energiaforrások használata és a fogyasztás csökkentése
– helyi és környezetbarát termékek/anyagok beszerzése
– a csapattagok, támogatók és beszállítók tájékoztatása, oktatása és motiválása.
– csökkentik, újrahasználják/újrahasznosítják a hulladékot, és így tovább.

Az alakulat ezt úgy éri el, hogy csak a legszükségesebb járműveiket használja, Euro 3-ról Euro 6-os vontatóra váltottak, intelligens útvonaltervezéssel, más csapatokkal való közös utazással, 100% HVO üzemanyag használatával a versenykamionban, 100% zöld áram használatával a műhelyben, esővízgyűjtő rendszerrel a kamionok mosásához, új technológiák, például Varta AGM akkumulátorok beépítésével a versenykamionba, hulladék újrahasznosításával a műhelyben és a pályákon, környezetbarát termékek használatával, helyi természetvédelmi területek támogatásával és még sok mással.

Az FIA elismerése egy újabb fontos lépés a csapatnak, hiszen továbbra is szorosan együttműködnek az FIA-val és az ETRA-val, hogy fejlesszék tevékenységüket a fenntarthatóság tekintetében, és javítsanak a sportág környezeti hatásain.

A kamion Eb mezőnye új generációs Goodyear gumiabroncsokkal kezdi meg a szezont