fbpx

Kiss Norbert – Tízből tíz győzelem!

Misano és a Slovakia Ring után Zolderben folytatódott a 2024-es kamion Európa-bajnokság. A Révész Racing pilótája, Kiss Norbert Belgiumot is meghódította.

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző magyar Európa-bajnok az időmérőn ismét a leggyorsabb volt szombaton, idén mindig az első starthelyről indulhatott.

A versenyen Albacete szorongatta a rajtnál, de a címvédő visszaverte a támadást, és megőrizte első helyét. Ettől kezdve a MOL által is támogatott versenyző folyamatosan növelte előnyét, és rajt-cél győzelmet aratott. Mögötte Albacete a második, Jochen Hahn a harmadik helyen ért célba.

– Gyorsak voltunk az első pillanattól kezdve, már tegnap az esős szabadedzésen, és ma a száraz pályán rendezett időmérőn is. A futamon a rajt jól sikerült, eljöttem elsőként, és az első kanyar után sikerült megtartani a pozíciómat, majd fokozatosan elhúzni a többiektől. Újabb fontos győzelmet arattunk – mondta Kiss Norbert a leintés után.

A nap második versenyén, a fordított rajtrácsos futamon a 8. helyről indulhatott a Révész Racing pilótája. Két kör alatt négy pozíciót javított, Halm előzésénél Norbinak át kellett vágni az első sikánt, később pedig 5 másodperc büntetést kapott a manőverért. Kursimot is kifékezte, miközben az élen Lukas Hahn haladt, Faas pedig üldözte. A harmadik körben Faas hibázott, így őt is megelőzte a magyar versenyző, majd a másik német mellett is elment, így az élre állt. A büntetés miatt komoly tempót diktált, melyet senki nem tudott tartani, és Kiss Norbert 10 másodperc előnnyel győzött Jochen Hahn előtt, ami azt jelentette, hogy az idei 10 futamból 10-et nyert meg!

– Nagyon erősek vagyunk, ezt most is bizonyítottuk. A többiek többször is hibáztak előttem, ez megkönnyítette helyenként az előzést, de nagyon jó volt az autó, és örülök, hogy a 10. futamot is megnyertük idén – mondta Kiss Norbert.

Folytatás vasárnap, amikor újabb két verseny következik.

A Kamion Eb 2024-es újdonságai egy cikkbe gyűjtve!