fbpx

Következzen Zolder!

A 2024-es szezon harmadik versenyhétvégéje a Circuit Zolderre irányul, és Kiss Norbert célja, hogy folytassa hibátlan sorozatát, míg José Eduardo Rodrigues arra törekszik, hogy növelje előnyét a Chrome kategóriában.

A Slovakia Ringen az időmérő szorosabb volt, de Kiss megőrizte dominanciáját, így legközelebbi vetélytársai értetlenül állnak a felzárkózásuk előtt. Jochen Hahn továbbra is a legközelebb áll hozzá, de míg Kiss bármelyik futamon előrébb tud lépni a rajtrácson, addig Hahn a szlovákiai fordított rajtrácsos versenyeken szenvedett.

Antonio Albacete és Sascha Lenz még mindig szoros csatát vívnak a harmadik helyért. Steffi Halm pedig a szlovákiai fordított rajtrácsos futamokon szerzett dupla dobogós helyezésével továbbra is versenyben van. André Kursim reméli, hogy Zolderben újabb pontokat szerez, hogy harcban maradhasson.

José Eduardo Rodrigues tökéletes hétvégét zárt a Slovakia Ringen. Megszerezte a maximális pontokat, miközben legközelebbi riválisa, Steffen Faas motorproblémákkal küzdött. Ezzel Rodrigues némi előnyt szerzett a Chrome tabella élén, bár egy rossz hétvége gyorsan megváltoztathatja a Faas-szal szembeni dinamikát.

A britek ütközete az osztály harmadik helyéért folyik. John Newellt és Mark Taylort mindössze hat pont választja el csak egymástól. Newell jobban szerepelt a Slovakia Ringen, és a négy futam alatt egy ponttal előzte meg Taylort. Taylor alig várja, hogy visszaszerezze az elvesztett lendületét, miután a 4. futamban lemaradt a győzelemről és a pontokról Newell-lel szemben. Ez minden bizonnyal egy olyan rivalizálás lesz, amire érdemes lesz odafigyelni ezen a hétvégén is.

Luis Recuenco a visszavágás lehetőségét keresi a kihívásokkal teli második verseny után, ahol a misanói dobogó után Szlovákiában számára minden csendes volt. Luke Garrett szezonnyitón tapasztalt gondjai a második fordulóban is folytatódtak, és a brit versenyző egy tiszta hétvégét szeretne Belgiumban.

A német Clemens Hecker ezen a hétvégén visszatér a mezőnybe, és csatlakozik hozzá Lukas Hahn, aki a Chrome osztályban indul. Lukas a korábbi szereplései során gyorsaságot és versenykészséget mutatott, veszélyt jelentve a dobogósokra is.

Mivel Hahn a fiatal pilóták kategóriájában is versenyez, Rodrigues eltökélt szándéka lesz, hogy a németet minél több futamon maga mögött tudja.

A pálya bejárása péntek délután két szabadedzéssel veszi kezdetét.

Kiss Norbert: nyolcból nyolc!