fbpx

Dupla győzelem szombaton Szlovákiában!

A Slovakia Ringen folytatódott a 2024-es kamion Európa-bajnokság. A Révész Racing pilótája Kiss Norbert ott folytatta, ahol Misanóban abbahagyta.

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző magyar Európa-bajnok az időmérőn ismét a leggyorsabb volt szombaton, igaz, Jochen Hahn közel volt hozzá.

A versenyen viszont már nagy volt a különbség. Az első helyről rajtoló Kiss Norbert remekül jött el a start után, az élre állt, és folyamatosan növelte a távolságot német riválisával szemben. Csaták a középmezőnyben zajlottak, a Révész Racing pilótáját senki nem fenyegette, így több mint 6 másodperc előnnyel győzött Hahn és Albacete előtt.

– Az első rajthely megszerzése mindig fontos, ez sikerült. A versenyen az első kanyarhoz egyszerre érkeztünk, de kívül tudtam tartani Hahnt, majd folyamatosan növeltem az előnyömet. Ez a pálya nagyon gumigyilkos, mert sok a hosszú gyors kanyar, ezért próbáltam óvni őket. A végén szándékosan lassítottam, hogy vigyázzak rájuk. Jól sikerült az első futam, örülök a győzelemnek – értékelt a leintés után Kiss Norbert.

A nap második versenyén, a fordított rajtrácsos futamon a 8. helyről rajtolhatott a magyar pilóta, de már az első körben három helyet javított. Kursim mellett egy bravúros előzéssel ment el, majd az élen haladó hármas üldözésébe kezdett. Féltávnál már Halm mögött a második helyen haladt, majd három körrel a vége előtt a német versenyzőt is megelőzve az élre állt. Ettől kezdve folyamatosan növelve előnyét megnyerte ezt a futamot is, bár az utolsó körökben kuplungproblémája volt. Kiss Norbert továbbra is százszázalékos idén, hat versenyből hatot nyerve vezeti a bajnokságot.

A Network4 közvetíti idén Kiss Norbi kamionos versenyeit is, valamint a DTM-et

Forrás :