fbpx

Vár a Slovakia Ring, az idei kamion Eb második versenyhétvégéjén!

A Goodyear FIA Kamion Európa-bajnokság ezen a hétvégén visszatér, a 2024-es szezon második fordulójára Szlovákiában.

Kiss Norbert hibátlanul kezdte a 2024-es idényt, és a pole pozíciók után a futamgyőzelmek maximális pontszámát biztosította be magának Misanóban. Jochen Hahn, aki a szezonnyitón a legközelebbi riválisának tűnt. Most arra fog törekedni, hogy leszorítsa a regnáló bajnokot a dobogó legfelső fokáról.

Steffi Halm a jaramai 2. futam óta először tért vissza a dobogóra, ugyanis a misanói hétvége 4. futamán Kiss mögött a második helyet szerezte meg. A Team Schwabentruck versenyzőnője a 2. és a 4. futamban is erős formát mutatott.
A következetesség kulcsfontosságú lesz Halm számára, ha továbbra is harcban akar maradni Sascha Lenzzel és Antonio Albacete-vel. Utóbbiak mindketten két-két dobogós helyezést szereztek Misanóban. A triót az első négy futam után mindössze három pont választja el egymástól. Így a Titan osztályban a harmadik helyért folytatott küzdelem komolyan kiélezett.

André Kursimnak a nyitó hétvégén volt néhány elszalasztott lehetősége, mivel a 2. és 4. futamon az első sorból való indulását nem tudta győzelemre vagy dobogóra váltani. A német pilóta javítani szeretne, és az osztályban magasabb helyezésekért harcolni, hogy ne távolodjon el a riválisai mögött a tabellán.

Az első nap Misanóban a 2023-as Chrome osztály győztese, José Eduardo Rodrigues folytatta remek formáját. Megszerezte a győzelmet és a pole pozíciót az első futamon. Egy Lenzzel történt incidens azonban megakadályozta, hogy a portugál pilóta újrainduljon a 2. futamon, így Steffen Faas kihasználhatta Rodrigues kényszerű távolmaradását.

Faas ezt a lendületet vitte át  vasárnapra, és négy dobogós helyezést, két győzelmet és egy pole pozíciót szerzett a hétvége során, így a Chrome osztály élére állt a szlovák forduló előtt. A mindössze hat pont lemaradással Rodrigues és Faas lesz az, akire érdemes lesz figyelni ezen a versenyhétvégén.

Mark Taylor Misanóban a lassú rajtja után egy osztálybeli dobogót szerzett, így a Chrome-osok harmadik helyén áll a második versenyhétvégére készülve. Mivel legközelebbi riválisa, Clemens Hecker nem lesz ott Szlovákiában, Taylornak jelentős lehetősége lesz arra, hogy növelje előnyét.

Taylornak ugyanakkor kemény versenyre kell számítania Luis Recuenco és John Newell részéről, akik mindketten erős tempót mutattak Misanóban. Newell, a második futamon dobogóra állhatott volna, ha nem ütközik Luke Garrett-tel, ami miatt megsérült az első felfüggesztése, arra fog törekedni, hogy még erősebben térjen vissza. A trió várhatóan szoros kerék-kerék elleni akciót fog nyújtani, a Chrome osztály izgalmas versenyt ígér.

Luke Garrett Misanóban kormányműproblémákkal küszködött, hamarabb érkezik a Slovakia Ringre, hogy megoldja ezen gondját a bajnokság második versenyhétvégéje előtt. Az egy év versenyzés nélküli kihagyás után visszatérő Garrett így is sok pozitívumot élt meg az első fordulóban. Felismerte, hogy mind neki, mind csapatának rengeteg tanulnivalója van ebben az újonc évében a Goodyear FIA ETRC-ben.

A 2024-es kamion Eb második fordulójának pályabejárása június 8-án, pénteken délután kezdődik az első félórás edzéssel.

A Network4 közvetíti idén Kiss Norbi kamionos versenyeit is, valamint a DTM-et