fbpx

A kamion Eb mezőnye új generációs Goodyear gumiabroncsokkal kezdi meg a szezont

Idén a Goodyear az FIA Kamionverseny-Európa-bajnokság (ETRC) kizárólagos gumiabroncs-szállítója és névadója egy új abroncs-keveréket vezet be.

Ezt úgy fejlesztettek ki, hogy nagyobb tapadást biztosítson, különösen nedves körülmények között, ezáltal emelve a kamionversenyzés biztonsági színvonalát. Az új gumiabroncsok emellett nagyobb tartósságot is kínálnak, támogatva a fenntarthatósági törekvéseket úgy, hogy csökkentik a szezon során felhasznált gumiabroncsok számát.

Az új generációs abroncsokat a Goodyear FIA ETRC tapasztalt pilótái különböző pályákon szigorú teszteknek vetették alá. Így biztosították, hogy az abroncsok a kamionversenyzés egyedi kihívásainak megfelelően legyenek finomhangolva, optimális tapadást és irányíthatóságot biztosítva minden körülmények között. Az új Goodyear versenyabroncsok kialakítása számos előnyt eredményez, beleértve a fokozott tapadást, különösen nedves körülmények között. Az abroncs és az útfelület érintkezési felületének maximalizálásával és az egyenletes nyomáseloszlás biztosításával jobb tapadást és stabilitást biztosítanak a pályán. Lehetővé teszik a versenyzőknek, hogy csúszós körülmények között is a határokat feszegessék, miközben minimalizálják a balesetek kockázatát.

A nagyobb biztonság mellett az új abroncsok fokozott tartósabbak is lesznek. Mivel az idényben kevesebb gumiabroncsra van szükség, a csapatok tovább csökkenthetik a környezeti lábnyomukat, miközben maximalizálják a teljesítményt a pályán. Ez az előrelépés nemcsak a versenyzés élményét növeli, hanem összhangban van az ETRC és a Goodyear fenntarthatóság iránti folyamatos elkötelezettségével is.

2022 óta a Goodyear a használt versenyabroncsokat használja fel az utcai újrafutózáshoz, és ezek az erőfeszítések 2024-ben is folytatódnak. A versenyek után a használt abroncsok újrafutózási folyamaton mennek keresztül. Így második életet kapnak, mint olyan termékek, amelyeket a közlekedési vállalatok újra felhasználhatnak. A használt versenyabroncsok élettartamának újrafutózással történő meghosszabbításával a Goodyear, illetve az ETRC tovább hangsúlyozza a környezeti hatások minimalizálása iránti elkötelezettségét, miközben maximalizálja a teljesítményt mind a versenypályán, mind a mindennapi kereskedelmi használatban. Georg Fuchs, az ETRA ügyvezető igazgatója így nyilatkozott:

„A Goodyear kizárólagos abroncs beszállítóként és a bajnokság névadó partnereként továbbra is az innováció határait feszegeti a kamionversenyzésben. Ezeknek a következő generációs abroncsoknak a bevezetésével a Goodyear megerősíti vezető pozícióját mind a verseny-, mind a tehergépjármű-abroncsok technológiájában, és a kamionversenyzés jövőjét a nagyobb biztonság, teljesítmény és fenntarthatóság felé tereli.”

Maciej Szymański, a Goodyear kereskedelmi üzletágának marketingigazgatója hozzátette:

„A Goodyear hihetetlenül büszke arra, hogy továbbra is jelen van a kamion Európa-bajnokságon, amely a világ egyik legszínvonalasabb kamionos versenye. Névadóként a Goodyear elkötelezett amellett, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa a versenypályán, ami a Goodyear tehergépkocsiabroncsok és élvonalbeli megoldások millióiban is megmutatkozik, amelyeket a szállítmányozási vállalatok Európa-szerte nap mint nap használnak.”

Íme a 2024-es kamion Eb állandó mezőnye, egy meglepő hiányzóval!