fbpx

A Network4 közvetíti idén Kiss Norbi kamionos versenyeit is, valamint a DTM-et

A Network4 nézői 2024-ben láthatják a DTM összes futamát, Kiss Norbert (Norbi) menetelését a Truck Racingben, valamint Hideg Ádám fiatal tehetség küzdelmeit a spanyol Formula 4-ben.

A médiacég a most megszerzett médiajogokkal tovább bővíti amúgy is jelentős motorsport portfolióját. A motorsport rajongók körében legendás DTM (Deutsche Tourenwagen Masters) bajnokság mind a 8 versenyhétvégéjének 16 futamát közvetíti 2024-ben a Network4 Media Group.

Bár a DTM elméletileg túraautó bajnokság, ma már valójában GT autók küzdenek egymással az aszfalton, amelyeket kimondottan gyorsnak és bivalyerősnek terveztek. Olyan sportkocsikat láthat a közönség akcióban, mint az Audi R8, Mercedes AMG GT3, BMW M4, Ferrari 296 GT3, Lamborghini Huracán GT3 EVO 2, a McLaren 720S GT3 EVO, vagy a Porsche 911 GT3. Csupa olyan gép, amelyek normális esetben autó kiállítások csúcsrészlegében kordonnal elkerítve várják a látogatókat, itt azonban test-test elleni küzdelemben vesznek részt. Idén a 7 gyártó 8 európai helyszínen (6 német és egy-egy holland, illetve osztrák) küzd a végső győzelemért.

Ugyancsak a Network4-re költözik a az FIA European Truck Racing versenysorozat, amelyben egy igazi élmenő magyarnak is szurkolhatunk. Kiss Norbi a Révész Racing színeiben indul, többszörös bajnok, 2023-ban is ő hódította el a trófeát és idén is a mezőny legerősebb pilótájaként tartják számon. A Truck Racingben kamionok versenyeznek egymással, a hatalmas és erős gépek vérre menő küzdelmet folytatnak. Egy versenyhétvégén négy futamot rendeznek, a szezon május végén indul Misanóban és a spanyolországi Jaramában ér véget október elején.

A csomag része a Formula 4 Spanish Championship versenysorozat is, amelyben a 16 éves Hideg Ádámot láthatjuk. A fiatal tehetség szép sikereket ért el gokartban, most pedig a formaautók között várja a kitörést. A 2024-es F4-es vb 10 fordulóból, összesen 30 versenyből áll majd (fordulónként három, 50 perces versenyt rendeznek.) Nagy lesz a tolongás a pályán: mintegy 40 autó szokott rajthoz állni, köztük a Cram Motorsport istálló kocsijai, amelyek közül az egyiket Hideg Ádám vezeti majd. Az 1994-ben alapított csapat egykori versenyzői között Felipe Massa, Pastor Maldonado, Jaime Alguersuari és Jerome d’Ambrosio is ott volt.

A Network4 a motorsportok otthona, az ARENA4 és a MATCH4 sport televíziók, valamint a NET4+ streaming szolgáltató számos versenysorozatot kínálnak a rajongóknak.

Hivatalos: Itt a 2024-es FIA kamion Eb versenynaptár – Magyarország kimaradt!

Forrás :