fbpx

Hivatalos: Ott lesznek a versenykamionok a Motorsport Olimpián!

Az Európai Kamionversenyző Szövetség (ETRA), a Goodyear FIA Kamionversenyzői Európa-bajnokság (ETRC) támogatója nagy örömmel jelenti be, hogy a kamionversenyzés debütál a rangos FIA Motorsport Games-ben, tehát a Motorsport Olimpián!

A kamionversenyzés 26 különböző szakághoz csatlakozik a 2024. október 23-27. között a spanyolországi Valenciában. A Circuit Ricardo Tormo pályán megrendezésre kerülő egyedülálló esemény, amely ígéretesnek tűnik a kamionversenyzés izgalmas világának nemzetközi színpadon történő bemutatására.

Az Európa-bajnokság pilótái, valamint a világ kamionos bajnokságokban résztvevő nemzetközi versenyzők készen állnak arra, hogy történelmet írjanak, mivel büszkén képviselik saját nemzetüket, miközben a FIA Motorsport Játékokon versenyeznek. Részvételük aláhúzza a kamionversenyzés, mint dinamikus és adrenalintól fűtött motorsport szakág növekvő elismertségét és népszerűségét.

A formátum két 30 perces edzésből áll, amelyet az időmérő követ. A kvalifikációs futam határozza meg a 35 perces fő verseny rajtrácsának sorrendjét, amely az éremszerző helyezésekről dönt.

Az FIA Motorsport Játékok egyedülálló rendezvény. Az egység és a verseny szellemét testesíti meg azáltal, hogy a nemzeteket a motorsport erején keresztül hozza össze. A sport, a kultúra és az oktatás egyesítésével az esemény olyan környezetet alakít ki, amely a tisztelet, az egység és az esélyegyenlőség értékeit ünnepli. Páratlan módon támogatja a sokszínűséget és a befogadást, tükrözve a #onetruckfamily közös értékeit. Georg Fuchs, az ETRA ügyvezető igazgatója izgatott a kamionversenyzés bevonása miatt ebbe az egyedülálló eseménybe:

„Igazán izgalmas, hogy a kamionversenyzés idén először idén Valenciában szerepelhet az FIA Motorsport Games-ben. Olyan kiváló versenyzőink vannak, akik nem csak szenvedélyesen képviselik nemzetüket, hanem elkötelezettek abban is, hogy a kamionversenyzés izgalmát és izgalmát bemutassák a globális közönségnek.”

Janine Meyer, az ETRA operatív igazgatója hozzátette:

„Nagyon örülünk, hogy nemcsak a kamionversenyzés izgalmát hozhatjuk el a FIA Motorsport Olimpiára, hanem a rajongóknak is lehetőséget kínálunk arra, hogy első kézből tapasztalják meg. Néhány csapattól pár kamion is rendelkezésre áll. Ha valaki szeretné kipróbálni magát egy új szakágban, vegye fel velük a kapcsolatot.”

Marek Nawarecki, az FIA vezető pályasport-igazgatója ennyit mondott::

„A sokszínűség és a befogadás az FIA Motorsport Játékok középpontjában áll. Azzal, hogy a kamionversenyzés is bekerült a programba, a lehető legváltozatosabb szakágak sorát fogjuk biztosítani. A kamionversenyzés Ázsia és Dél-Amerika egyes országaiban népszerű motorsport-forma, így az FIA Motorsport Játékok egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy e sorozatok pilótái a pályán találkozzanak egymással, és maga a kamionversenyzés is olyan méretű figyelmet kapjon, amelyre eddig még nem volt példa. Az októberben Valenciában a pálya mellett összegyűlt rajongóknak is ez egy nagyon különleges show lesz.”

Stéphane Ratel, aki az FIA Motorsport Games társalapítója volt az FIA-val, így zárt végül:

„Az FIA Motorsport Games-szel kapcsolatban az az álmunk, hogy a motorsport-kategóriák minél szélesebb és változatosabb körét hozzuk be. Az, hogy a kamionversenyzés mostantól a 2024-es játékok része lesz, minden bizonnyal megfelel ennek a célnak. Nincs kétségünk afelől, hogy a kamionversenyzés az aranyéremért folytatott harcnak hihetetlenül nagy rajongótábora lesz Valenciában, és nagyon várom, hogy láthassam őket akcióban – a versenyzőket, akik a hazájuk zászlaját lobogtatják.”

Olimpiai szám lehet a kamionversenyzés és változik az időmérők menetrendje is 2024-ben