fbpx

Az FIA Kiss Norbert segítségével is keres feltörekvő kamionversenyzőket

Az FIA pályaautós részlege által irányított és a Goodyear FIA ETRC promótere, az ETRA által támogatott kezdeményezés a sorozatból, de a franciaországi és spanyolországi nemzeti kamionversenyekből is összegyűjtött egy csoport fiatal versenyzőt azzal a céllal, hogy az ifjaknak útmutatást adjon, hogyan lehet a kamionversenyzés iránti szenvedélyüket a legjobban átültetni egy profi karrierbe a motorsportban.

A találkozó napirendjén szerepelt egy ismétlés a kamionversenyzés történetéből (amely az 1980-as évekre nyúlik vissza). A sportág technikai és biztonsági aspektusairól szóló előadások is voltak, amelyeket az FIA egy-egy illetékes részlegének képviselője tartott.

Az FIA kommunikációs csoportja tippeket osztott meg a legjobb közösségi média gyakorlatokról, tanácsokat adva a közösségi médiajelenlét kiépítéséhez. Az ETRA ügyvezető igazgatója, Georg Fuchs olyan témákról beszélt, mint a szponzori lehetőségek legjobb kihasználása, a versenyzőket sikeressé tevő tulajdonságok. Arra is kitért, hogy a promóterek miképp támogathatják a versenyzőiket.

Az ötszörös FIA kamion Európa-bajnok Kiss Norbert videokonferencián keresztül csatlakozott. Beszélt pályafutása kezdeteiről és arról az útról, amely a szakág történetének egyik legsikeresebb kamionversenyzőjévé tette. Megosztotta a verseny előtti felkészüléssel kapcsolatos ötleteit is. A nap során szimulátoros bemutatót is tartott.

Az esemény az FIA Kamionversenyzési Bizottsága és az ETRA folyamatos erőfeszítéseinek része volt, hogy több fiatal versenyzőt vonzzanak az európai kamionversenyek mezőnyébe. A Goodyear FIA ETRC részeként a 2023-as szezon előtt bevezették a 30 év alatti versenyzők számára kiírt European Young Star Trophy-t a kamion Eb keretében. E trófea győztese automatikus meghívást kap a szezon végi FIA díjátadó gálára, ahol az összes FIA-bajnokság győztesét megkoronázzák.

A 2024-es versenynaptárat az FIA Motorsport Világtanács e havi ülésén jelentik be az azerbajdzsáni Bakuban. A 2024-es szezonra pedig a jövő év elején lehet nevezni.

Manuel Vidal, az FIA Kamionverseny Bizottságának elnöke hozzátette:

„Eddig a kamionversenyzés leginkább olyan tapasztalt versenyzőket vonzott, akik már más versenyzési formákban is karriert futottak be. De más sportágakhoz hasonlóan nekünk is fejlődnünk kell, és egyik fő célunk, hogy több fiatalt vonzzunk a Goodyear FIA kamion Eb-hez, hogy ez a sorozat életképes karrierlehetőséget jelentsen az ifjabb versenyzőknek. Ezért nagyon fontosak az olyan kezdeményezések, mint a mostani FIA ETRC Young Driver Day. Teljes értékű versenyzőnek lenni sokkal több, mint a volán mögött elvégzett munka. Ezért annyira fontos, hogy a fiatal versenyzők teljes képet kapjanak a kamionversenyzés minden területéről – a technológiától kezdve a kommunikáción át a marketingig. Ez segíthet nekik abban, hogy növeljék a profiljuk értékét, partnereket vonzzanak. Végül pedig profi versenyzőkké váljanak, akiket azért fizetnek, hogy versenyezzenek.”

Eladó Antonio Albacete MAN versenykamionja!

Forrás :