fbpx

Kiss Norbert – A rekordok szezonja!

A spanyolországi Jaramában vasárnap zárult a kamion Európa-bajnokság. Kiss Norbi és a Révész Racing feltették az „i”-re a pontot!

A Révész Racing magyar pilótája, a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt által támogatott Kiss Norbert szombaton mindkét futamot megnyerte, és győzelemre készült az EB zárónapján is. Nos az időmérő is remekül sikerült, 1:57.685-ös idővel nyerte az edzést a magyar pilóta, aki ezzel rekordot felállítva idén minden időmérő edzésen a leggyorsabb volt.

A nap első futamán remekül sikerült az ötszörös Európa-bajnok rajtja, mögötte viszont Lenz megelőzte Hahnt. A két német versenyző nagy csatát vívott, vagy Kiss Norbert öt második előnyt épített ki öt kör alatt. Jochen Hahn végül megelőzte honfitársát, majd a 9. körben többen is ütköztek egy olajfolt miatt, Halm és Rodriguez autója komolyan megsérült. Piros zászlóval megállították a futamot, amelyet így végül a MOL által támogatott Kiss Norbert nyert Hahn és Lenz előtt. A magyar pilótának ez volt idei 22. győzelme, mellyel újabb rekordot állított fel.

-Nagyon köszönöm a csapatnak a remek munkát, ismét sikerült győzni, és büszke vagyok arra, hogy idén 22 futamot nyertünk. Szeretnénk szépen zárni a szezont, van még hátra egy verseny, ott is mindent megteszek majd. Köszönöm a szurkolóknak, hogy egész évben buzdítottak – mondta Kiss Norbert a verseny után.

A fordított rajtrácsos futamon a 8. helyről startolhatott a Révész Racing versenyzője, és Hahnt sikerült megelőznie az első körben. Andersont üldözte a magyar pilóta, és a harmadik körben mellette is elment. Rodriguez volt a következő áldozata Norbinak, majd Lenz következett. Fantasztikus tempóban haladt a HUMDA által támogatott versenyző, és az első öt másodpercen belül autózott. Kursim állt az élre féltávnál, Lenz és Albacete követte, Kiss Norbert pedig feljött a negyedik helyre. Az utolsó kanyarban sikerült a spanyolt megelőzni, így Kursim és Lenz mögött a harmadik helyen intette le a kockás zászló a magyar versenyzőt, aki a hétvége mind a négy versenyen dobogóra állhatott.

Kiss Norbert végül 419 ponttal zárta a szezont, megszerezve saját maga ötödik, a csapat harmadik EB címét. 2023-ban kiemelkedett a mezőnyből, és számos rekordot megdöntött.

A legenda Steve Parrish, Goike Gyuri, Dinnyés Laci és a Krasznai-család is gratulál az ÖTSZÖRÖS kamion Európa-bajnok Kiss Norbinak!

Forrás :