fbpx

A Révész Racing csapata Belgiumban versenyez hétvégén!

A belgiumi Zolderben folytatódik a hétvégén a kamion Európa-bajnokság.

A Révész Racing magyar pilótája, a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt által is támogatott Kiss Norbert 78 pontos előnnyel várhatja a versenyhétvégét, miután a nyári szünet utáni első verseny Csehországban jól sikerült számára, így tovább nőtt a távolság az üldöző Jochen Hahnnal szemben, míg a harmadik helyen álló Sascha Lenz már 92 ponttal van lemaradva a címvédő mögött.

A mostani hétvégén Zolder következik, a MOL által is támogatott magyar versenyzőnek pedig vegyes emlékei lehetnek korábbról, mert tavaly egy győzelem után az egyik fordított rajtrácsos versenyen defektet kapott, így visszacsúszott. A pálya viszont fekszik Kiss Norbertnek, és mivel Zolder után már csak két versenyhétvége lesz, így nagy lépést tehet az újabb bajnoki cím felé. Kulcsfontosságú lesz a megbízhatóság, mert nagyon sűrű a menetrend.

A belga pálya 4 km hosszú, és 11 kanyar tarkítja. A hosszabb egyeneseket néhány lassító töri meg, mely remek előzési lehetőségeket kínál a pilótáknak. A versenyhétvége szeptember 8-án kezdődik a szabadedzésekkel, a HUMDA által is támogatott Kiss Norbert pedig másnap, szombaton szeretné folytatni idei remek sorozatát, azaz most is az első rajtkocka megszerzése a cél – ez eddig minden helyszínen sikerült. Szeptember 9-én 14.00 és 16.30-kor lesz a két verseny, majd vasárnap újabb két futam következik 13.50-kor és 16.15-kor.

A futamokat Kiss Norbi és a Révész Racing Facebook és Youtube csatornája élőben közvetíti!

Jön a hétvégén a legveszélyesebb pálya a kamion Eb-n: Zolder!