fbpx

Jön a hétvégén a legveszélyesebb pálya a kamion Eb-n: Zolder!

A Goodyear FIA ETRC máris visszatér, hiszen következik Zolder, ahol a bajnokság hatodik fordulóját rendezik meg. 

Kiss Norbert az idén mutatott hihetetlen teljesítményével stabilan vezeti az összesített tabellát. A Promoter’s Cup mindeközben továbbra is nyitott, miután Steffen Faas újra oda tette magát.

Mivel Kiss idén minden időmérős pole pozíciót megszerzett, és a 20 futamgyőzelméből 14-et megnyert, jó úton halad afelé, hogy a 2023-as szezonban újabb bajnoki címet szerezzen. Előnye 78 pont a második helyen álló Jochen Hahn előtt. Ő ezen a hétvégén is igyekszik majd csökkenteni a magyarhoz képest a lemaradását. Sascha Lenz és Antonio Albacete is szeretne még több pontot elvenni a versenytársaktól, és újabb serlegekkel gazdagítani a trófeás szekrényüket Belgiumban.

A 2022-es évből még Hahn és Lenz remek pályacsúccsal rendelkeznek a Circuit Zolder környékén. Mindketten győzelmet szereztek az első versenynapon legutóbb a belga pályán. Tavaly négy különböző győztes volt ezen a hétvégén, ami jelentősen izgalmassá tette a bajnoki tabellát.

Steffi Halm majdnem megszerezte első szezonbeli győzelmét legutóbb Mostban, és egy remek  cseh versenyhétvégét telejsített. Az elmúlt néhány futamon jó formába lendült. Egyre gyakrabban ért el dobogós helyezéseket, és megelőzte a titán riválisokat, Jamie Andersont és André Kursimot. Így már csak három pontra van Kursimtól a bajnokság ötödik helyén.

Anderson teljesítménye a Titan-osztályban bemutatkozó évében még lenyűgözőbb, ha figyelembe vesszük, hogy az első négy misanói futamot kihagyta gyermeke születése miatt. Jelenleg csak 15 ponttal van lemaradva Halmtól és 18 ponttal Kursimtól.

José Eduardo Rodrigues továbbra is vezeti a Promoter’s Cupot, de Faas nagyot lépett előre a portugál pilóta nyakára, miután a lassúnak mondható szezonkezdete beindult. Pár fordulóval ezelőtt még úgy tűnt, hogy Rodrigues már bebiztosította a Chrome osztály bajnoki címét. Faas mégis megmutatta, hogy nincs vége, amíg nincs vége. A különbség már csak 14 pont kettőjük közt, ez nagyon könnyen Faas javára billenhet ez a zolderi hétvégén.

Mark Taylor visszatér a rajtrácsra, miután a Kursimmal történt súlyos balesete után egyáltalán nem tudott versenyezni Mostban vasárnap. A versenykamionon jelentős károk keletkeztek, és az elmúlt héten teljesen újra sikerült építeni. Egy jelentős #onetruckfamily erőfeszítés keretében Taylor, Anderson, Lenz, John Newell és maroknyian más alakulatokból és versenyzők a bajnokságból összefogtak, hogy Taylor járműve ezen a hétvégén újra bevethető legyen. Szeretne is visszatérni az elmúlt néhány fordulóban mutatott erős teljesítményéhez, és újabb Super Polet elérni Zolderben. A brit Newell újra szeretné megtalálni azt a tempót, amit az első két versenyen mutatott, miután a Slovakia Ring óta hullámvasútra került a teljesítménye.

Clemens Hecker hibátlan vasárnapot zárt a Mostban, két második helyet szerzett a Promoter’s Cupban a vendégként induló Lukas Hahn mögött. Ő is szeretné megismételni ezt a felfelé ívelő teljesítményt a szezon utolsó versenyhétvégéi előtt, és kihívja Newellt és Luis Recuencót a Chrome-osztály ötödik helyéért. Newell 139 ponttal az ötödik helyen áll, és megelőzi a 113 pontos Recuencótvalamint Heckert, a 108 pontjával.

Jonathan André újabb futamra tér vissza, így ismét 14 kamion áll rajthoz a Circuit Zolder pályáján.

Esőben is Kiss Norbert volt a leggyorsabb – két győzelem vasárnap!