fbpx

Németországban is bemutatták az elektromos versenykamiont

A világ első teljesen elektromos hajtású versenykamionjának bemutatása újabb jelentős mérföldkövet jelent a Goodyear FIA ETRC fenntarthatósági átalakításában.

‍Az FIA Motorsport Világtanács 2022 júniusának végén fogadta el a Goodyear FIA Kamion Európa-bajnokság 2023-as  technikai szabályzatát. Ez a jelenlegi generációs, belsőégésű motorral hajtott versenykamionok mellett tisztán elektromos vagy hibrid hajtásláncokat is lehetővé tesz.

Alig több mint egy évvel később a világ első tisztán elektromos hajtású versenykamionját az idén kiemelt eseményén, az Int. ADAC Truck Grand Prix a Nürburgringen is bemutatásra került. Jochen Hahn, a hatszoros Kamion Európa-bajnok csapatával és partnereivel együtt az elmúlt 9 hónapban éjjel-nappal dolgozott, hogy az eTruck készen álljon a bemutatkozásra:

„A 2022-es utolsó verseny után kezdtük el a versenykamion tervezését a nulláról. Kialakítottuk a karosszériát, megépítettük az alvázat, és persze a benne rejlő technológiát.”

A világ első elektromos hajtású versenykamionjának bemutatása egy újabb fontos lépés a Goodyear FIA ETRC fenntarthatósági átalakításában, hogy a kamionversenyzés még fenntarthatóbbá váljon, és csökkenjen a sorozat ökológiai lábnyoma. Georg Fuchs, az ETRA ügyvezető igazgatója így fogalmazott:

„Mindenekelőtt nagy gratuláció Jochennek, az alakulatának, és partnereinek, akik részt vesznek az eTruck projektben, és sikerrel vállalták ezt a kihívást. Az IVECO nem csak mint gyártó, hanem régi, nagyra becsült partnereink közé tartozik. Nagyszerű látni, hogy határozottan elkötelezettek a fenntarthatósági átalakulás előmozdítása mellett, nemcsak a közlekedési ágazatban, hanem a motorsportban is.”

Az ETRA az FIA-val együtt már évek óta azon dolgozik, hogy a versenykamionozásban egyengetni tudja az alternatív hajtásláncok útját. Lehetővé akarják tenni, hogy minden technológia és energiaforma, legyen az szintetikus üzemanyag, hibrid vagy elektromos, ugyanaabban a mezőnyben versenyezhessen. Az FIA szakértői már dolgoznak azon, hogy a versenypályákon biztosítsák a szükséges energiaellátást a versenykamionok új generációjának megfelelő és gyors üzemeltetéséhez. A Goodyear FIA ETRC továbbra is főszerepet fog játszani az iparág technikai fejlődésének kielégítése érdekében, állítja Fuchs:

„Páratlan lehetőségünk van arra, hogy pozitívan alakítsuk a haszongépjármű-ipar hírnevét, és beültessük az emberek tudatába a teherautók mint fenntartható közlekedési eszközök gondolatát. Amennyiben be tudjuk bizonyítani, hogy az új fejlesztések és technológiák megbízhatóan működnek a motorsport szélsőséges körülményei között, az segíteni fogja az új technológiák megértését és elfogadását a mindennapi közúti használatban is.”

Mit tud a Hahn Racing elektromos versenykamionja?