fbpx

Kiss Norbi győzelemmel kezdett a Nürburgringen!

Németországban folytatódik a hétvégén a 2023-as kamion Európa-bajnokság. A helyszín a Nürburgring, mely a német versenyzők és csapat számára hazai futam.

A Révész Racing négyszeres Európa-bajnoka, a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Kiss Norbert listavezetőként várhatta a hétvégét, mely már csütörtökön elkezdődött a szabadedzéssel, pénteken pedig jött az időmérő és az első futam.

A magyar pilóta azonnal jelezte, hogy nem volt véletlen az, hogy a korábbi helyszíneken rendre a leggyorsabb volt. Most is megszerezte pénteken az első rajtkockát, idén immár hetedik alkalommal! Sascha Lenz három tizeddel volt lassabb Norbinál, míg a harmadik helyen Jochen Hahn zárt. Kiss Norbert 1:54:476-os idővel végzett az élen.

– Jól sikerült eddig a versenyhétvége, az autó jól működött, már a szabadedzések is jól mentek, és az időmérőn is sikerült megszerezni az első rajthelyet. Fontos lesz a start, mert az első kanyar elég szűk, ott jó döntést kell hozni. Nagyon várom a versenyt, szeretném győzelemmel nyitni a Nürburgringen a versenyhétvégét.– mondta az edzés után Kiss Norbert.

A rajt után a magyar versenyző és Lenz egymás mellett haladt. Az első kanyar után ugyan Norbi vezetett, de a másodiknál a német került a belső ívre, így átmenetileg átvette az első helyet. A harmadik kanyarban viszont a MOL által is támogatott címvédő kifékezte riválisát, így Kiss Norbert újra az élre állt. Anderson érkezett mögöttük, és nekiment Lenznek, aki így visszacsúszott. Jochen Hahn vette át Norbi mögött a második, Albacete pedig a harmadik helyet. Az élen nem volt változás, hátrébb Taylor csúszott ki, féltávnál pedig Kiss Norbert már 5 másodperc előnnyel vezetett. Lenz és Anderson az utolsó körben is egymásra talált, végül Lenz szerezte meg a 4. helyet. A kockás zászló viszont ezúttal is a Révész Racing pilótáját intette le elsőként, így Kiss Norbert győzelemmel kezdte a hétvégét! A második Jochen Hahn, a harmadik Antonio Albacete lett.

-Nagyon boldog vagyok! Az eleje nagyon szoros és izgalmas volt, óvatosnak kellett lenni. Sascha Lenz jól csinálta az első kanyar után, hogy a külső íven maradt, de én is ezt tettem, mert tudtam, hogy utána én kerülök jobb pozícióba. Egymás mellett mentünk 2-3 kanyaron át, utána érkezett hátulról Jamie Anderson, aki meglökött mindkettőnket, Sascha rosszabbul járt. Ahogy élre álltam, igyekeztem növelni az előnyt, ami sikerült, köszönhetően a jó beállításoknak. Remekül dolgozott ma is a csapat, köszönöm nekik, örülök a győzelemnek – mondta Kiss Norbert a leintés után.

Szombaton 9.30-tól jön a második, fordított rajtrácsos futam, majd 18 órától a harmadik a Nürburgringen. A negyedik versenyt vasárnap 13.30-tól rendezik.

Kiss Norbert idei nyolcadik győzelmét aratta!

Forrás :