fbpx

A kamionversenyzés őshazájában a Révész Racing – Irány a Nürburgring!

Különleges versennyel folytatódik a hétvégén a 2023-as kamion Európa-bajnokság.

A helyszín ezúttal Németország, a Nürburgring lesz. Egy olyan ország, ahonnan elindult a kamionversenyzés, és mivel sok német versenyző és csapat van a mezőnyben, számukra ez a hazai futam, ahol szeretnének bizonyítani. A Révész Racing négyszeres Európa-bajnoka, a MOL, mint kiemelt szponzor által is támogatott versenyző Kiss Norbert legutóbb is fantasztikus teljesítményt nyújtott Poznanban, és 30 pont előnnyel vezeti összetettben a tabellát Jochen Hahn előtt, a harmadik Sascha Lenz pedig 47 pont lemaradásban van Norbihoz képest.

A legutóbbi versenyhez hasonlóan most is mindenki Kiss Norbertet szeretné legyőzni, ám a MOL által is támogatott magyar pilótát az időmérőkön eddig senki nem tudta legyőzni, és a versenyeken is rendre csak Balu hátulját látták a riválisok. Ezúttal a német pilótáknak viszont nagy előnyt jelenthet, hogy a téli felkészülés során teszteltek a Nürburgringen, jól ismerik a pályát, ami a beállításoknak komoly előnyökkel járhat. Ezzel együtt az elmúlt években a magyar pilóta többször is meglepte őket, így látva a HUMDA által is támogatott EB címvédőt, most is ő a favorit.

A 3.6 km hosszú versenypályán három hosszabb egyenes mellett 11 kanyar található, a Formula-1-es pálya kicsit rövidített változataként. A szervezők minden évben számos kiegészítő programmal is készülnek, és most is nagy érdeklődésre van kilátás a szurkolók részéről. A lebonyolítás kicsit eltér a megszokottól, már csütörtökön lesz egy szabadedzés, majd pénteken az időmérő, és 16.45-től az első verseny. Szombaton 9.30-kor következik a második futam, majd délután a következő Super Pole és 18 órától a harmadik verseny. A negyedik futamot vasárnap 13.35-től rendezik, azaz a szokásosnál hosszabb hétvége vár a csapatokra. Az időjárás mindig kiszámíthatatlan a régióban, gyakran esik rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék, és az előrejelzés szombaton délutánra és vasárnap délelőttre is jósol záport.

A futamokat az M4sport.hu oldalon, illetve Kiss Norbi és a Révész Racing Facebook oldalán és Youtube csatornáján élőben, magyar kommentátorral lehet követni.

Kiss Norbert idei nyolcadik győzelmét aratta!

Forrás :