fbpx

Az év legjobban várt versenyhétvégéje jön, az első kamionos futam már pénteken lesz!

A Goodyear FIA Kamion Európa-bajnokság ezen a hétvégén visszatér a versenynaptárja csúcspontjára, a Nemzetközi ADAC Kamion Nagydíjjal.

Az eseményt az ADAC GT Masters és a Francia Kamionverseny Bajnokság betétfutamaival egészítették ki, és három teljes napnyi akciódús programot ígér.

Kiss Norbert legalább egy újabb poznani hétvégét szeretne teljesíteni, hogy tovább növelje előnyét a bajnokságban Jochen Hahn, Sascha Lenz és Antonio Albacete előtt. A spanyolnak felemás napjai voltak Lengyelországban, aki megmentette a hétvégéjét azzal, hogy a 4. futamban összesített győzelemmel zárta a versenyt. Albacete így negyedik a bajnoki tabellán, mindössze két pontra a harmadik helyezett Lenz-től, 19 pontra Jochen Hahntól. Hahnnak sem volt a legjobb hétvégéje Poznańban, úgy tűnt, hogy szenved az Iveco optimális tempójának megtalálásával. Egy újabb esetlegesen hasonló hétvége után az Albacete feljöhet a második helyre a tabellán.

Jamie Anderson és Steffi Halm legutóbb a 2023-as év első dobogós helyezéseit szerezték meg. Remélik, hogy ezen a hétvégén újabb serlegekkel gazdagíthatják a szekrényüket. A páros a bajnokság negyedik helyéért küzd André Kursimmal. Halm csak 19 ponttal van lemaradva, míg Anderson 33 pontnyira, mivel kihagyta a szezonnyitót. Féltávhoz közeledve Andersonnak egy remek hétvégére lesz szüksége, hogy újra felzárkózzon a Titan versenyzőtársaihoz a pontversenyben.

A Promoter’s Cup továbbra is José Eduardo Rodriguesé, ahogy az év negyedik versenyéhez érkezünk. A portugál az elérhető Promoter’s Cup osztálygyőzelmek felét gyűjtötte be, így 33 pontos előnye van a Chrome mezőnyével szemben.

Lukas Hahn folytatná a TOR Poznańban mutatott remek teljesítményét, ahol megszerezte második összesített győzelmét, valamint három Promoter’s Cup-győzelmet.

Mark Taylor négyszer állt az osztály dobogójára a legutóbbi fordulóban, és ezzel felzárkózott Steffen Faasra, akinek nehéz hétvégéje volt. Faas előnye 20 pont Taylorral szemben, de ha a brit hozza a hétvégén Lengyelországban mutatott formáját, és Faas újra küszködik, akkor vasárnap estére változás állhat be a sorrendben.

John Newell minden bizonnyal úgy pozícionálta magát, mint akire érdemes lesz figyelni, de még fel kell dolgoznia a gondjait az MAN-jével, ha idén is folytatni akarja a (újonc) britek csatáját.

Luis Recuenco és Clemens Hecker ezen a hétvégén javulnának. Hecker újra a rajtrácson lesz, miután legutóbb műszaki hiba miatt kihagyta a vasárnapi versenynapot.

Erwin Kleinnagelvoort újra csatlakozik a mezőnyhöz a Nürburgringen. A holland 2009 óta rendre itt rajthoz áll. Frissen érkezik a holland kamionverseny-bajnokságból, és szeretne újra letenni a névjegyét az európai színtéren.

‍Lukas Hahn visszatérésével a rajtrácsra, a Goodyear FIA ETRC Young Drivers Champion kategóriájának küzdelme ezen a hétvégén is folytatódik. Rodrigues még mindig vezet itt a következő négy futam előtt, de még a szezon felénél sem tartunk, így még bármi lehetséges a szezon felénél.

A versenypályán kívül is zajlik az élet az ADAC Truck Grand Prix igen látványos szórakozást ígér, amely teljesen egyedülálló a motorsport világában. A paddock Németország egyik legnagyobb szállítmányozási és haszongépjármű-ipari kiállításává alakul, és kiváló marketing- és kapcsolatépítési lehetőséget biztosít ezen a hétvégén.

Pénteken a Bitburger Event-Centerben rendezik meg az ADAC Mittelrhein és a TÜV Rheinland tehergépkocsi-szimpóziumát, amely a tehergépkocsi-vezetőhiányra hívja fel a figyelmet, és olyan fenntarthatósági témákat vitatnak meg, mint az e-mobilitás.

A Truck Grand Prix Job Expo a tehergépkocsi-vezetők és a logisztika iránt érdeklődő álláskeresők és a potenciális munkaadók összekapcsolására fókuszál.

A zsúfolt menetrendben szerepel még a hagyományos zenei fesztivál különböző fellépő énekesekkel, különféle jótékonysági tevékenységek az Ahrtalban pusztító árvizek miatt, valamint egy remek gyerekzóna, a hagyományos tűzijáték, a kamionos tábor és a híres Nürburgring Truck Corso.

Mit képzelsz magadról, azt hiszed, te vagy a Fittipaldi?