fbpx

Szuper hétvége Szlovákiában: A kamionos száguldás szerelmeseinek irány a Slovakia Ring!

Ezen a hétvégén folytatódik a Goodyear FIA Kamion Európa-bajnokság, a szezon második fordulója a Slovakia Ringen lesz. Többek között a TCR Eastern Europe és a MAXX FORMULA csatlakozik a versenykamionokhoz a szlovákiai pálya nagy sebességű hétvégéjén.

A regnáló bajnok Kiss Norbert felemás hétvégéje után Jochen Hahn egy erős nyitó fordulót követően Antonio Albacete előtt vezeti az összetettet. Mind a német, mind a spanyol úgy tűnik, hogy kiválóan fejlődött a téli szünet alatt, és remekül kezdték meg az idényt, így kihívói lettek Kissnek.

Sascha Lenz szezonnyitó hétvégéje is kissé vegyesen alakult, miután az első időmérőn megakadt, és lemaradt a Super Pole-ról. Emiatt a szombati futamokon próbálta enyhíteni a kárát, de vasárnap újra a megszokott helyén, az élmezőnyben küzdött. Reméli, hogy ezúttal kevésbé lesz problémás a hétvégéje.

André Kursim egy olaszországi dobogós helyezéssel tette a nevét emlékezetessé a kommentátoroknál, a szlovákiai hétvégén szeretne még többet hozzátenni a 2023-as statisztikájához.

Miután az első futamot kihagyta, mivel nemrég apa lett, Jamie Anderson ezen a hétvégén már pályára lép, és részt vesz első Goodyear FIA kamion Eb futamán, már Titan pilótaként. A lécet magasra tették Misanóban, a verseny szoros, így Andersonnak rögtön bele kell csapnia a lecsóba, hogy nyomot hagyjon a mezőnyben.

A Promoter’s Cupban már elkezdett kialakulni a favoritok mezőnye, José Eduardo Rodrigues két osztálygyőzelmet, két osztálydobogót és egy összesített dobogót szerzett Misanóban. A Promoter’s többi kihívójának meg kell őt állítania és meg kell törnie a dominanciáját, mielőtt tartós előnyre tenne szert.

A pályabejárás már péntek délután kezdődik az első edzésekkel. Részletes program ITT.

Mit tud a Hahn Racing elektromos versenykamionja?