fbpx

Kiss Norbert ismét győzött Olaszországban!

Vasárnap folytatódott az olaszországi Misanoban a kamion Európa-bajnokság. A Révész Racing magyar pilótája, a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Kiss Norbert az első napot győzelemmel zárta, és a vasárnapi időmérőn is a leggyorsabb volt. 2:02:222-es idejével megszerezte az első rajthelyet, a második Lenz, a harmadik Hahn volt a kvalifikáció során. Sokkal jobbak voltak a körülmények, mint szombaton, ezúttal száraz pályán körözhettek a pilóták.

-A kvalifikáció remekül sikerült, jobb az időjárás is. A rajtnál nagyon kell figyelni, mert kicsit trükkös, és Lenz veszélyt jelenthet mellettem, de megpróbálok egy jó starttal az élre állni, remélem sikerül – mondta Kiss Norbert az edzés után.

A hétvége 3. versenyén jól sikerült a magyar pilóta rajtja, és elsőként fordulhatott el az első kanyarban. Lenz követte a második helyen, míg Hahn volt a harmadik. Ők hárman megléptek a többiektől, csata a negyedik helyért alakult ki Kursim és Halm között, végül utóbbi megelőzte riválisát. A futamot magabiztosan, közel 7 másodperces előnnyel nyerte a HUMDA által is támogatott Kiss Norbert Sascha Lenz és Jochen Hahn előtt.

-Remek verseny volt, bár a rajt elég szoros volt köztem és Lenz között, aki remekül kapta el a startot. Attól kezdve, hogy az élre álltam, próbáltam fokozatosan növelni az előnyt, ami sikerült. Nagyon boldog vagyok, hogy győztünk – értékelte a futamot Kiss Norbert a leintés után.

A fordított rajtrácsos verseny előtt a pilóta kiemelte, hogy bár előző nap sikerült a mezőny végéről felzárkózni, száraz körülmények között kisebbek a különbségek a versenyzők között, de szeretne előrébb lépni a 8. helyről. A rajt jól sikerült, Lenz mellett elment Norbi, majd még egy pozíciót javított. Hahnt üldözte körökön keresztül, miközben az élen Albacete haladt. Hahn átvette a negyedik helyet Halmtól, és a Révész Racing versenyzője is tapadt a német hölgyre. Megelőzni viszont nem sikerült, így Kiss Norbert egy ötödik hellyel zárta a misanoi hétvégét. A futamot a spanyol Albacete nyerte.

A bajnokság jelenlegi állása szerint Kiss Norbi 36 ponttal a tabella harmadik helyén áll, Jochen Hahn és Antonio Albacete mögött.
A szezon 2023.06.10-11-én a Slovakiaringen folytatódik!