fbpx

Rossi négy keréken is bizonyította zsenialitását Misanóban, már nem először

Újabb győzelmet aratott a motoros legenda, Valentino Rossi Misanóban: ellenállt Charles Weerts nyomásának, és Maxime Martinnal közösen megszerezte a GTWC sprintgyőzelmét.

Ismét megcsinálták: Valentino Rossi és Maxime Martin megnyerték a GT World Challenge (GTWC) Europe versenyét a WRT csapat BMW M4 GT3-asával. A duónak ez a második győzelme a tavalyi, ugyanezen a helyszínen aratott diadal után.

Valentino Rossi maga is hozzájárult második GTWC-győzelméhez azzal, hogy a verseny második felében ellenállt Charles Weerts nyomásának. A BMW belga gyári pilótája azonban már a kvalifikáción lerakta az alapokat. Megszerezte a pole pozíciót, és a rajtnál megvédte az előnyét.

Misanóban általában nehéz az előzés, de Rossinak át kellett verekednie magát a lekörözött forgalomban, mivel a versenyt teljes egészében zöld jelzés alatt tartották. A kilencszeres motoros világbajnok ügyesen védekezett Weerts ellen, és a végéig az élen maradt.

A WRT kettős győzelmet ünnepelhetett, mögöttük az Emil Frey Racing két Ferrari 296 GT3-asa végzett. Giacomo Altoe és Thierry Vermeulen egészítette ki a dobogót.

Valentino Rossi idén elsősorban az Endurance Világbajnokságra (WEC) és a GTWC Endurance Kupára koncentrál. Nem akarta azonban kihagyni a hazai versenyét Misanóban a Sprint Kupa keretében.

Az olasz idén összesen 16 versenyhétvégén áll rajthoz. A Bathurst 12 órás versenyen való indulás 2025-ben nem valószínű, mivel Rossi születésnapja 2025. február 16-án lesz, és 46 éves lesz, ugyanannyi idős, mint legendás rajtszáma.

Valentino Rossi sem hagyta szó nélkül Norris győzelmét Miamiban