fbpx

A BMW M Motorsport és a PUMA limitált kiadású, Roy Lichtenstein által inspirált BMW Art Car kollekciót mutat be

A legendás pop-art művész, Roy Lichtenstein (1923 – 1997) születésének 100. évfordulóját ünnepelve a BMW M Motorsport és a PUMA egy exkluzív BMW Art Car kollekciót állított össze, amely a Le Mans-i 24-órás versenyek páratlan hangulatát és a BMW Art Cars guruló műalkotások varázsát csempészi a rajongók gardróbjába. A pop-art mozgalom egyik kulcsfigurájaként Roy Lichtenstein az 1950-es és ’60-as évek művészeti szcénájának meghatározó szereplője volt, akinek munkáit a képregények világa ihlette. A művész 1977-ben alkotta meg a BMW 320i Turbo műszaki alapjaira álmodott BMW Art Car guruló műalkotást, amely a Le Mans-i 24-órás versenyen még abban az évben kategóriagyőzelmet ünnepelt. Az autó karosszériáját egy, a művész védjegyévé vált „Ben Day” pontmintázattal ábrázolt tájkép díszíti, amely látványosan kiugrik a síkból. Az ajtókat díszítő, különböző színű nap- és felhőábrázolások a legendás megmérettetés 24-órás mivoltára utalnak.

A sportautó teljesen egyedi „Ben Day” pontmintázata és élénk színhasználata a BMW Art Car kollekció darabjain is visszaköszön. A limitált kiadás minden egyes tételét aprólékosan, a Roy Lichtenstein BMW 320i Turbo modelljére emlékeztető mintázattal álmodták meg a készítők. A kollekció így méltó tisztelgés az ünnepelt művész előtt, aki mindvégig az alacsony és magas művészet közötti határvonalak elmosásán dolgozott. A teljes szett egy kabátból (BMW M MOTORSPORT RL BOMBER JACKET), egy nadrágból (BMW M MOTORSPORT RL SWEATPANTS), egy pólóból (BMW M MOTORSPORT RL T-SHIRT), egy sapkából (BMW M MOTORSPORT RL CAP) és egy pár PUMA Suede sneakerből (BMW M MOTORSPORT RL SNEAKER) áll.

BMW ART CAR, Roy Lichtenstein
Fotó: BMW Press Club Magyarország

A BMW M MOTORSPORT RL BOMBER JACKET látványosan egyesíti Roy Lichtenstein és a BMW M Motorsport színvilágát, mellrészén egy hímzett PUMA logóval. A sportos megjelenésről egyedi szabásminta, bordázott gallér, oldalzsebek és színes gombok gondoskodnak.

A BMW M MOTORSPORT RL SWEATPANTS sportos lazaságról árulkodik, mindkét lábszárán Roy Lichtenstein tájképmintázatával díszítve. Az energikus zöld színben megálmodott nadrág 70% pamutból és 30% újrahasznosított pamutból készült, a hátulján szőtt BMW M Motorsport emblémával. A mindennapi praktikusságot kényelmes oldalzsebek fokozzák.

A hátát díszítő BMW Art Car nyomtatással, a mellrészén elhelyezett diszkrét PUMA logóval és az ujjvégére varrt BMW M Motorsport trikolorral a BMW M MOTORSPORT RL T-SHIRT már első ránézésre is összetéveszthetetlen, egyedi benyomást kelt. A 70% pamutból és 30% újrahasznosított pamutból készült, fehér színű póló rendkívül kényelmes viseletet garantál.

Az ugyancsak fehér alapon megálmodott, Roy Lichtenstein által inspirált frontnyomtatással ellátott BMW M MOTORSPORT RL CAP azonnal mosolyt csal az arcokra. Az ötpaneles sapka oldalt szőtt BMW M Motorsport emblémát, hátul pedig hímzett PUMA logót visel. Az állítható, prémium minőségű fémcsatnak köszönhetően a sapka mindegyik fejmérethez tökéletesen alkalmazkodik.

A kollekciót a BMW M MOTORSPORT RL SNEAKER zárja. Az immár 50 éve ikonikus klasszikusként imádott PUMA Suede alapjaira megtervezett különlegesség belül bonyolult hímzésmintával, a külső oldalakon a legendás, szőtt PUMA Formstrips exkluzív megjelenítésével, a nyelvrészen pedig grafikai részlettel csábítja a BMW Art Cars guruló műalkotások rajongóit. A PUMA logót a sneaker hátsó részén fémből készült BMW embléma egészíti ki, szemernyi kétséget sem hagyva a limitált széria exkluzivitása felől.

A BMW M Motorsport és a PUMA limitált kiadású, Roy Lichtenstein által inspirált BMW Art Car kollekciója már elérhető a www.lifestyle.bmw.com weboldalon, az egyes PUMA márkaboltokban és a www.puma.com weboldalon, az alábbi árakon:

BMW M MOTORSPORT RL BOMBER JACKET, S-XXL méretben: 200 €

BMW M MOTORSPORT RL SWEATPANTS, S-XXL méretben: 120 €

BMW M MOTORSPORT RL T-SHIRT, S-XXL méretben: 70 €

BMW M MOTORSPORT RL CAP, egy méretben: 50 €

BMW M MOTORSPORT RL SNEAKER, 39-46 méretben: 120 €

BMW ART CAR, Roy Lichtenstein
Fotó: BMW Press Club Magyarország