fbpx

Túllépett a telefonokon és kütyükön a Xiaomi, itt a SU7 nevű autójuk!

A kínai okostelefon-gyártó, a Xiaomi hivatalosan is beszállt az autóiparba és bemutatta első járművét, az elektromos SU7-et. Ez egy négyajtós szedán, nagy teljesítményre törekszik, az „SU” pedig a „Speed Ultra” szavakra utal.

Bizonyára mindenki hallott már a Xiaomiról, minimum okostelefoként, de lehetséges, hogy találkoztatok már elektromos rollereikkel és megannyi háztartási kütyüjükkel. Most viszont valami minden eddigi cuccuknál komolyabbat hoztak a SU7 „személyében”.

Úgy tudni, hogy globális piacra szánják az autót, de egyelőre nem árultak el több információt ezzel kapcsolatban.

Az autót úgy terveztek, hogy többféle akkumulátor- és motorkonfigurációból lehessen választani. A legalapvetőbb konfiguráció egyetlen villanymotorral rendelkezik, amely 294 lóerő, kb 400 nm nyomaték leadására képes, és 5,3 másodperc alatt gyorsul nulláról 100 km/h-ra.

Ha a kétmotoros, összkerékhajtású változatig fokozza a teljesítményt, akkor 664 lóerő és kb 830 nm nyomaték áll rendelkezésre. Ez a változat mindössze 2,8 másodperc gyorsul 100-ra.

Xiaomi SU7
Fotó: Xiaomi

A Xiaomi szerint a Porsche Taycan Turbo volt az etalon a teljesítmény tekintetében, és a Tesla Model S-ből próbált tanulságokat levonni a technika terén.

Az alapkivitelű, elsőkerékhajtású autó a Xiaomi szerint 667 km hatótávolságra képes, míg az összkeredes kétmotoros autó állítólag 800 mérföldet tesz meg teljes feltöltéssel.

A formaterv Sawyer Li tervezőt dicséri, aki korábban a BMW-nél dolgozott. A dizájnban a Porsche Taycan és a Tesla Model 3 elemeit is látjuk, ám belső fotókat egyelőre nem publikált a gyártó.

A Xiaomi szerint az SU7 néhány hónap múlva kerül forgalomba Kínában, az árát azonban még nem lehet tudni.

Magyar Rapszódia: Érkezik a legmagyarabb utcai Ferrari

Räikkönen segít a kínaiaknak lenyomni a Teslát

Forrás :