fbpx

Magyar Rapszódia: Érkezik a legmagyarabb utcai Ferrari

A magyarok számára igazi különlegességgel készül jövőre a Ferrari. Hungarian Rapsody néven limitált kiadású utcai sportautókat dob piacra az olasz márka.

A meglepetés apropója egy 2024-es jubileum. A Ferrari ugyanis ezzel a „magyar” modellel tiszteleg a Forma-1-es jubileuma előtt. A Scuderia ugyanis 2004-ben éppen a Magyar Nagydíjon biztosította be az azévi konstruktőri bajnoki címet, amely nekik sorozatban a hatodik sikerük volt.

Ráadásul az akkori magyar futam a Ferrari történetének egyik legnagyobb és legfölényesebb versenye is volt. A Schumacher-Barrichello párossal fémjelzett vörösök az első sorból indultak, és a versenyen is kettős sikert arattak, több mint 40 másodpercet, nagyjából fél kört verve a harmadik helyezettre, ráadásul a leggyorsabb kört is elhozták.

E történelmi siker húsz éves évfordulója előtt tisztelegnek a speciális megjelenésű, és mindösszesen öt darabot legyártó Ferrari 296 GTB Assetto Fiorano modellel.

Ezzel a speciális konfigurációval keltik életre és egyben fiatalítják is meg a Ferrari F2004-et, amely a Forma-1 egyik csúcstermékének számít.

Az első ilyen modellt Budapesten mutatták be a csapatfőnök Frederic Vasseur jelenlétében, és ehhez egy kampány videót is forgattak a Hősők terén.

A jubiluem érdekessége, hogy a Ferrari pont 2004-ben nyitotta meg az első márkakereskedését a magyar fővárosban és egyben az országban is.

Az autó orrán lévő 1-es szám ugyanazzal a betűtípussal és mérettel került rá, mint az F2004-en volt. A modellt versenypályán optimalizálták, a GT versenyzésben is használt lengéscsillapítókat is kapott, valamint nagy leszorítóerőt generáló szénszálas első spoiler is gazdagítja.

A belterületén megtalálható a négypontos biztonsági öv, a fejtámlán pedig a Hungaroring pályarajza és a magyar zászló kapott helyet.

Mind az öt modellt elővételben eladták, teljes egészében magyar vásárlóknak.

Premier előtt láttuk a Ferrari filmet: Lassú, fájdalmas, fanyar humorú, mégis magával ragadó

Forrás :