fbpx

Räikkönen segít a kínaiaknak lenyomni a Teslát

A ZEEKR az ígéreteknek megfelelően októberben megkezdte a ZEEKR 001 FR szállítását az ügyfeleknek. A ZEEKR mérnökei a márka vezető teljesítménytanácsadójának, Kimi Räikkönennek a támogatásával elérték, hogy a ZEEKR 001 FR erősebb, gyorsabb és okosabb lett, mint ahogyan azt eredetileg ígérték.

A tisztán elektromos autó a luxus, a kényelem és az ultra-teljesítmény lehető legjobb egyensúlyát kínálja – állítja a kínai márka, amely a Tesla kihívója szeretne lenni. A ZEEKR mérnökeinek sikerült a 001 FR 1300 féklóerőt nyújt, az ígért 1265 helyett és mindössze 2,02 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, ami 0,05 másodperccel rövidebb az év elején elért 2,07 másodpercnél.

A Räikkönen-mód

A Forma-1-es világbajnok Kimi Räikkönen a ZEEKR mérnökeivel együtt azon dolgozott, hogy az autót csúcsminőségűvé hangolják, amely lehetővé teszi, hogy tökéletes teljesítményt nyújtson mind a versenypályákon, mind a közúti körülmények között. A ZEEKR hardver- és infotainment mérnökei elindították a Räikkönen Mode-ot, amellyel az autó magával ragadó és átfogó funkciókat kínálhat azoknak a sofőröknek, akik szeretnék a végletekig feszegetni az autó határait. A ZEEKR 001 FR a világ első olyan szériaautója is, amelyet a 8295 intelligens „pilótafülke” platformmal szereltek fel, amely fokozott intelligenciával egészíti ki a belső funkciókat.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ZEEKR (@zeekrglobal) által megosztott bejegyzés

A csomag

A ZEEKR 001 FR korszerű 800 V-os elektromos rendszert használ, és négy szilícium-karbid hajtású e-motorral van ellátva, amelyeket a ZEEKR maga fejlesztett. A ZEEKR 001 FR olyan nyomatékvektorozási technológiákat használ, amelyek minden egyes kerékre maximális teljesítményt juttatnak, és milliszekundumonként képesek az egyes kerekek teljesítményét beállítani a valódi teljesítményélmény érdekében. Egy helyben is képes megfordulni (tank turn).

A ZEEKR 001 FR akkumulátorteljesítménye egy 100 kWh-s CATL Qilin akkumulátorcsomagból származik, amelyet a ZEEKR termékportfóliójában már máshol is használnak. E-hajtásrendszere támogatja az ultragyors töltést a ZEEKR saját 800V-os technológiáival, így a ZEEKR 001 FR mindössze 15 perc alatt képes 10-ről 80%-ra feltölteni.

A havonta 99 darabra korlátozott gyártású ZEEKR 001 FR ára 769 000 jüan, vagyis nagyjából 39 millió forint.

Kimi Räikkönen 2 ingatlant is vásárolt Olaszországban, Robin gokart karrierje miatt