fbpx

1400 lóerős Porsche 911 Turbo egy MotoGP-motor és egy F1-es autót ellen

A Porsche 911 Turbo az egyik leggyorsabb szériaautó a világon, és Turbo S kivitelben 9,9 másodperc alatt tudja le a negyed mérföldet. Ugyan gyors, de közel sem olyan gyors, mint egy KTM MotoGP-motor vagy egy Red Bull RB8 Forma-1-es autó.

A CarWow akart azonban találni egy olyan 911 Turbót, amely képes lenne lépést tartani ezzel a két versenygéppel, ezért megszerezte az ES Motor által erősen módosított Turbóját. Ennek az autónak a motorját teljesen átépítették, számos új alkatrészt, többek között utángyártott turbófeltöltőket is tartalmaz, a hengerűrtartalmat pedig 3,8 literről 4,2 literre növelték. Ennek talán elégnek kell lennie, nem igaz? A 911 Turbo különböző fejlesztések révén 1400 lóerőt présel ki magából. Azon a napon azonban, amikor a CarWow a pályán volt az autóval, a felület nedves volt, így az autó kb. csak 1200 lóerős teljesítményű volt.

Az első verseny a Porsche, az F1-es autó és a MotoGP motor között úgy zajlott, ahogyan azt várnánk. Az összkerékhajtású Porsche remekül rajtol, és kezdetben tartja a lépést az F1-es autóval. Ahogy azonban a sebesség kezdett nőni, az F1-es autó elkezdett ellépni. Dani Pedrosa a MotoGP-motorral könnyedén lehagyta mindkét autót, és könnyed győzelmet aratott.

Ezután a Porsche és az F1-es autó között zajlottak tovább a versenyek, az esőáztatta pálya miatt. A 911-es jobban rajtolt el, és a negyed mérföldes táv nagy részében megőrizte előnyét. Az F1-es autó azonban szűken, de csak megelőzte a végére. Az időket elemezve kiderül, hogy a MotoGP-motornak 8,6 másodpercre volt szüksége a negyed mérföld megtételéhez, a Forma-1-es autó 9,3 másodperces időt ért el, a Porsche legjobb ideje pedig 9,6 másodperc volt.

Repülőrajtos versenyt is rendeztek, de hogy ennek eredményét megtudjuk, ahhoz meg kell nézni az alábbi videót.

Tragédia a Nordschleifén: Ketten meghaltak egy teszten

Forrás :